Hotmail verdwijnt en wordt vervangen door Outlook.com

Outlook.comHotmail is volgend jaar voorgoed verleden tijd. Microsoft zal Hotmail vervangen door Outlook.com, een facebook vriendelijke versie van het alom bekende Outlook e-mailprogramma. De preview versie van Outlook.com kan je vandaag al testen.

Waarom de omschakeling van Hotmail naar Outlook.com?

Hotmail werd gelanceerd in 1996 als één van de eerste online e-maildiensten. Hotmail werd de laatste 8 jaar echter niet meer bijgewerkt, en zag concurrent Gmail van Google steeds dichter naderen. Hoewel Hotmail zich wel nog steeds de grootste maildienst mag noemen met 324 miljoen gebruikers en een marktaandeel van 36%, lijdt het steeds meer verlies aan Gmail, dat ondertussen al een marktaandeel van 31% bezit. Yahoo mail blijft constant met een marktaandeel van 32%.

Microsoft hoopt met Outlook.com te profiteren van het bekende merk Outlook, dat in het Microsoft Office pakket al een veel gebruikt mailprogramma is voor voornamelijk zakelijk e-mailverkeer.

Hoe zal Outlook.com eruit zien?

De nieuwe Outlook versie heeft een mooi, modern en overzichtelijk design dat in de lijn ligt van Windows 8. Verder werd er ook gedacht aan functionaliteit. Zo werden er bijvoorbeeld laadcirkels toegevoegd, werd de spam filter verbeterd, en is ook de interface gebruiksvriendelijker. Ook verschillende social media, zoals Facebook, Skype en Twitter werden geïntegreerd. Tenslotte zullen Outlook.com gebruikers beroep kunnen doen op 7GB opslagruimte.

Concreet worden links in de interface de folders, quick views en search box weergeven. In het midden vind je de e-mail berichten terug en rechts wordt ruimte voorzien voor toepassingen van social media, zoals Facebook chat, Skype en Windows Live Messenger.

Een leuke extra aan Outlook.com is het vernieuwde ‘contact management’. Hierin worden namelijk contacten geïmporteerd uit Twitter, Facebook, Gmail, LinkedIn, enz. Al je contacten worden dus verzameld op één enkele plaats.

Uitzicht Outlook

Outlook.com gebruiken

Hotmailgebruikers die dat willen, kunnen nu reeds upgraden naar de preview versie van Outlook.com. Je kan dan het domein van je e-mailadres veranderen naar @ outlook.com of een alias toevoegen aan je account. Hotmail gebruikers kunnen dus ook gewoon hun e-mailadres dat eindigt op @ hotmail.com of @ live.com behouden.

Outlook.com lijkt trouwens nu reeds in de smaak te vallen. Reeds enkele uren na de lancering van Outlook.com registreerden reeds een miljoen mensen zich voor een outlook.com account!

Executive Summary

Microsoft maakt een einde aan hotmail en lanceert Outlook.com
Outlook.com is een vernieuwd e-mailprogramma, in de lijn van Windows 8, met vernieuwd design en geïntegreerde social media

8 Comments

 1. Richard

  9 months ago

  Outlook sucks gewoon klote overzicht alles verstopt en verders met verwijderen emails selecteerd deze vaak belangrijke mail die ineens in je prullebak verschijnt nooit problemen gehad maar als die mongolen iets uitbrengen als wormachtig op vrij belangwekkende situaties vraag ik me af of ze zich wel voldoende verantwoord voelen voor hun daden en klandizie.
  Rot op laat het gewoon zoals het was heb nou ineens problemen met behouden emails en was toch echt niet aan de schijterij de enigste die dat is is microsoft ….

 2. Outlook the best

  9 months ago

  Richard wat een belachelijke reactie en wat een kinderlijk taalgebruik. Ik neem aan dat je nog op de basisschool zit dus ik zal het je vooralsnog niet kwalijk nemen. Ik wil je er wel op attenderen dat als je volgend jaar naar groep 4 gaat dergelijk taalgebruik niet meer wordt getoleerd.

  Aan de overige lezers ; Outlook bevalt uitstekend ! Modern, stijlvol en makkelijk in het gebruik.

 3. louis vervloessem

  8 months ago

  met dit nieuwe systeem is het voor mij onmogelijk gemaakt om een beriht door te sturen naar een ander e-mailadres

 4. Van Enteren

  8 months ago

  Ik wil in godsnaam uit dat outlook en terug naar hotmail,
  snap niks van die onzin men is mij niet gevraagd om over te stappen.
  Hoe is dit in godsnaam mogelijk.

 5. els

  8 months ago

  hallo,

  ook ik kan geen mails die ik kreeg nog door sturen naar iemand anders.
  elke conversatie wordt daar automatisch mee aan vast gelinkt, wat mijn privé op die manier schade berokkend.
  weet hier iemand raad mee? ook ik was liever bij het oude gebleven…
  wordt er ook gedacht aan de cursussen die de jonge bejaarden volgden om in hotmail te kunnen functioneren? allemaal voor niets geweest, ook deze mensen kunnen me geen mails meer sturen, t wordt een boeltje vrees ik.

  gr

 6. Karel Van Wezemael

  8 months ago

  Bij de pogingen om mijn e-mail te openen krijg ik het bericht:
  “Safari kan de pagina https://dub002.mail.live.com/default.aspx?n=574330587 niet openen
  omdat er geen verbinding met de server dub002.mail.live.com tot stand kan worden gebracht.

  Graag dringende hulp gezien belangrijke mails en transacties.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *