Stievie: nieuw mobiel tv-platform

De VRT, VMMa en SBS Belgium hebben vandaag Stievie voorgesteld. Aan het nieuwe mobiele tv-platform nemen 9 Vlaamse zenders deel: één, Canvas, Ketnet/OP12, stievie mobiele tv-platformVIER, VIJF, VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM. Via je iPad of iPhone kan je programma’s live of uitgesteld bekijken (tot 36 uur na de uitzending). In een eerste
fase wordt de app door 10.000 vrijwilligers uitgetest. Wanneer het effectief voor iedereen beschikbaar zal zijn, is voorlopig nog niet bekend.

Vlaamse regering trekt mee aan de kar

Stievie is op poten gezet om in te spelen op de toenemende digitalisering van het medialandschap. Het is de eerste keer dat er op zo’n grote schaal tussen de verschillende omroepen wordt samengewerkt. De Vlaamse regering was een van de pleitbezorgers van Stievie. Ingrid Lieten, minister van Media, verklaarde daarover het volgende: “Samenwerking tussen mediahuizen is volgens mij broodnodig om te anticiperen op de evoluties in het digitale medialandschap. Ik ben dan ook erg blij dat dit initiatief boven de doopvont wordt gehouden.”

Stievie: innovatief concept

Stievie is een schoolvoorbeeld van innovatie. De Vlaamse omroepen zetten er hoog op in en willen tv-programma’s op een ‘flexibele’ manier tot bij de kijkers brengen. Tot 36 uur na de uitzending kunnen de programma’s bekeken worden. Je kan programma’s ook terug of doorspoelen. Programma’s opnemen is niet mogelijk. Er is ook een Facebook- en Twitterintegratie voorzien.

Stievie voorlopig in testfase

Het project bevindt zich voorlopig nog in een testfase. De initiatiefnemers zoeken 10.000 proefpersonen die het platform gedurende 4 maanden willen uitproberen.
Voorwaarde is wel dat je een iPad of iPhone bezit. Inschrijven kan online. Als je geselecteerd wordt, kan je de app gewoon gratis downloaden in de App Store. Op basis van de
ervaringen van het testpubliek, wordt beslist hoe en wanneer de app voor alle Vlamingen beschikbaar zal zijn. Hoeveel de abonnementsprijs zal bedragen, is voorlopig evenmin bekend.

Executive Summary

Stievie: eerste Vlaamse mobiele tv-platform boven de doopvont gehouden
Vanaf maart begint een testfase van 4 maanden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven.

1 Comment

  1. zosima

    8 months ago

    Ikzelf wil alles zien
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *