Onlyhumans

Aa_watwelezenMobilePlaystationMeer topics Playstation 3Playstation 4Ps 4Ps4SmartphonesSonyTweede scherm

21.02.2013 - Technology

Playstation 4 krijgt een tweede scherm in de vorm van een app

7 jaar na de lancering van de Playstation 3, kondigde Sony gisteren de Playstation 4 aan. Opvallend is dat de nieuwe console ook vergezeld zal worden van een applicatie voor iOs en Android toestellen. Die applicatie tovert je smartphone of tablet meteen om tot een tweede scherm. Dit geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een kaart te bekijken van het spel dat je speelt, en om een spel in de Playstation Store te kopen terwijl je onderweg bent.

 

Bestuur je Playstation vanop afstand

De app zorgt niet alleen voor een aanvulling tijdens de spelervaring, ze zorgt er ook voor dat je je Playstation als het ware vanop afstand kan besturen. Zo kan je via je smartphone of tablet een Playstation spel kopen in de Playstation Store. Dat spelletje wordt dan meteen naar je spelconsole gedownload. Tevens kan je met de app meekijken met je vrienden die aan het gamen zijn, mits zij de nieuwe uitzendfunctie van de Playstation 4 aan hebben staan.

 

Sony is niet de eerste die tweede scherm lanceert

Sony is met deze app zeker niet de eerste fabrikant die een tweede scherm voor je spelconsole lanceert. Xbox 360 bezitters kunnen hun smartphone of tablet als tweede scherm inzetten dankzij de SmartGlass applicatie van Microsoft. Bij Nintendo beschikt de Wii U over een controller met een ingebouwd tablet, dat bij veel games relevante informatie toont. Dat ook Sony met een tweede scherm komt, is dus eigenlijk niet meer dan logisch.

 

De nieuwe Playstation wordt nog socialer

Sony beseft maar al te goed dat sociale netwerken altijd en overal rondom ons zijn. Ze willen daar met de Playstation 4 op inspelen, door de spelconsole nog socialer te maken. De nieuwe PS4 controller bevat een knop waarmee je meteen je videobeelden kan streamen naar Youtube, en waarmee je meteen kan chatten met vrienden. Sociale netwerken staan met andere woorden centraal in de Playstation 4.

Wanneer de Playstation 4 hier gelanceerd wordt, is nog niet bekend. De spelconsole wordt normaal voor het einde van 2013 gelanceerd, maar de vraag is of dit ook voor Europa geldt; mogelijk geldt dit enkel voor Amerika.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans