Nokia lanceert nieuwe smartphones met Windows 8

Zoals we al aankondigden in ons bericht over de nieuwe synchronisatie-app voor de Windows Phone, heeft Nokia twee smartphones gelanceerd die gebruikmaken van Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Met de Lumia 920 en de Lumia 820 hoopt Nokia eindelijk voet aan de grond te krijgen op de markt van de smartphones. Het Finse bedrijf, ooit voorloper op het gebied van gsm’s, doet al geruime tijd verwoede pogingen om concurrenten Apple en Samsung bij te benen, maar die gingen volledig de mist in. Dit keer moet Nokia scoren, anders dreigt het bedrijf volledig de dieperik in te gaan.

Woelige tijden op de markt van de smartphones

Samsung slaagder erin om Nokia de loef af te steken door als eerste een nieuwe smartphone met Windows 8 te lanceren. De meeste toestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant draaien op Android van Google. Google heeft overigens ook plannen op de markt van de mobieltjes via zijn dochtermaatschappij Motorola. En Apple staat op het punt om een nieuwe iPhone te lanceren. Deining genoeg dus op de smartphone-markt, zeker als je weet dat er ook nog een gerechtelijke strijd om patenten aan de gang is tussen Apple en Samsung.

Nieuwe Lumia’s ook  te bedienen met handschoenen aan

De Lumia 920 draait op een 1,5 GHz S4-dualcoreprocessor, en heeft een 4,5″-scherm met een resolutie van 1280×768 pixels. Het lcd-scherm heeft een refreshrate van 60 Hz, wat het scrollen bevordert. Een wat bizarre extra is dat je het toestel ook met handschoenen aan kan bedienen (dankzij de Super Sensitive Touch).
De telefoon is 10,7mm dik, iets dunner dan de Lumia 900. De Lumia 920 weegt 185 gram, waarmee hij de zwaarste high-endtelefoon op de markt is. De Samsung Galaxy S III weegt ongeveer 130 gram en de Apple iPhone zo’n 140 gram. Nokia stelt ook de iets goedkopere Lumia 820 voor, die beschikt over een scherm met een resolutie van 800×480 pixels en een diagonaal van 4,3″.

De prijs en lanceringsdatum voor beide toestellen zijn nog niet bekend. 

Executive Summary

De lang verwachte Lumia 920 en 820 zijn voorgesteld
Slaagt Nokia erin om de strijd aan te gaan met Samsung en Apple?

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *