Mobistar en Orange lanceren WhatsApp en Skype concurrent ‘Libon’

LibonMobistar en Orange stelden gisteren een nieuwe app, libon, voor. Met Libon is het mogelijk om gratis met elkaar te bellen en te communiceren via WiFi of 3G. Lion wordt dus een stevige concurrent voor Skype, WhatsApp en Viber. Later zou ook Joyn, een videoconferencing platform, en Party Call, een app om te bellen met Facebook vrienden, gelanceerd worden.

Wat is Libon?

Libon is een app die werkt via 3G of WiFi, waarmee gebruikers gratis naar elkaar kunnen bellen via VoiP en berichten kunnen sturen. Via Libon kan je tevens voicemail berichten in tekstvorm bekijken. Hoewel Libon bedacht werd door Mobistar, is de app operator neutraal en kan de app in meer dan 90 landen gebruikt worden. Libon is momenteel enkel nog beschikbaar voor iOS, maar zou vanaf 2013 ook via Android toestellen te gebruiken zijn.

Er is ook een premium versie van Libon beschikbaar, waarmee je zoals bij Skype naar vaste of mobiele telefoonnetwerken kan bellen. Het goedkoopste beschikbare abonnement kost 2,69 euro per maand en daarmee kan je ongeveer 1 uur naar alle netwerken telefoneren.

Libon mogelijkheden

Concurrentie voor WhatsApp, Skype en Viber

De reden waarom Mobistar Libon lanceerde is de toenemende concurrentie van Skype, WhatsApp en Viber, die gratis telecomdiensten aanbieden en dus klanten afsnoepen van de operatoren die betalende diensten aabieden. Mobistar wil met Libon zijn concurrenten dus op eigen terrein verslaan .

Joyn

In de toekomst zou Libon uitgebreid worden met de functionaliteit van Joyn, een gloednieuw en operator onafhankelijk communicatie- en videoconferencing platform. Via Joyn zou het mogelijk worden om tijdens een telefoontje om te schakelen naar de videoconferencing modus, kan je foto’s en video’s delen, en chatten. Joyn zou daarmee concurrentie bieden voor diensten zoals iMessage en FaceTime.

Party Call

Tenslotte zouden er ook plannen zijn voor Party Call, een app waarmee je Facebook vrienden kan bellen en met meerdere vrienden tegelijk kan telefoneren. De gesprekken zouden wel verlopen via het klassieke gsm netwerk en niet over VoiP.

 

Executive Summary

Met de Libon app kan je telefoneren via WiFi en 3G
Daarmee hebben WhatsApp, Skype en Viber er een nieuwe concurrent bij

1 Comment

  1. cornelia

    4 months ago

    mafuta
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *