Elk moment van de dag een ander device

We leven in een samenleving waar multimedia niet weg te denken is. Ons bestaan begint zelfs meer en meer te lijken op een multi-platform. We consumeren content op verschillende devices doorheen de dag. Er werd onderzoek gedaan naar welk device we, op welk moment van de dag (het meest), gebruiken.

Op een doordeweekse dag…

Uit onderzoek blijkt dat smartphones vooral ’s morgens gebruikt worden, tussen 7u en 9u. Hieruit kunnen we afleiden dat er digitale content opgevraagd wordt tijdens het ontbijt of tijdens het woon-werkverkeer.

Tussen 10u en 17u, met andere woorden tijdens de werkuren, gebruiken we vooral een computer of laptop. Steeds meer maken we gebruik van een PC om ons werk doorheen de dag te doen. Tijdens de middagpauze zien we een piek, dit wil zeggen dat er meer content opgevraagd wordt via de computer, vaak voor privédoeleinden.

Na 17u daalt het computergebruik en wordt er plaats gemaakt voor de tablet. Vooral tussen 20u en 21u kent het gebruik van de tablet een piek. Dit wil zeggen dat er na een lange werkdag vooral nog content geconsumeerd wordt via tablets.

Mobile device marketing

Met deze vaststelling groeit de mogelijkheid om mobile device marketing te optimaliseren. We weten exact wanneer, waar en op welk toestel er content geconsumeerd wordt. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om marketing afzonderlijk te richten naar de verschillende devices. Zo is het mogelijk om je marketing ’s morgens te richten op smartphones, ’s middags naar computers en ’s avonds naar tablets.

Zo biedt bijvoorbeeld Google Adwords de mogelijkheid om verschillende devices te targetten. Bij de campagne instellingen kan je kiezen of een tekstadvertentie verschijnt op Desktops & laptops, mobile devices en tablets. Op die manier kan je bewust de keuze maken om een advertentie te targetten op een specifiek device.

Executive Summary

Elk moment van de dag een ander device. ‘s Morgens gebruiken we onze smartphone, ‘s avonds doen we’t met onze tablet.

Deze kennis biedt vele mogelijkheden op valk van mobile device marketing.

1 Comment

  1. VertieBCaulk

    3 months ago

    My brother recommended I might like this web site. He was totally right.

    This post truly made my day. You cann’t imagine simply how much time I had
    spent for this info! Thanks!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *