De nieuwe Yelo-app getest

Op 5 maart lanceert Telenet een update van zijn Yelo tv-app. De app vormt voor Telenet klanten al een tijdje het verlengstuk van de digitale tv op smartphone en op tablet. Momenteel kan je via de app live tv kijken en opnames plannen. Met de update zou je die opnames ook op je smartphone of tablet moeten kunnen bekijken, al zijn daar wel enkele beperkingen aan verbonden. De Standaard kon de nieuwe app reeds testen.

Telenet Yelo app

De beperkingen van Yelo TV

Telenet wil met de update van de app dezelfde kijkervaring bieden aan al zijn klanten, ongeacht het scherm waarop ze tv kijken. Helaas zijn aan de app wel enkele beperkingen verbonden. Om je opnames op een ander scherm dan je tv scherm te bekijken, moet je ten eerste beschikken over zowel digitale tv als over internet van Telenet. Ten tweede moet je verbonden zijn met je eigen draadloze Telenet verbinding, onderweg naar het werk je opnames bekijken is dus onmogelijk. Ten slotte kan je lang niet alle opnames bekijken via de app: onder andere de VRT en de VMMa hebben Telenet niet de rechten gegeven om hun opnames door te sturen naar andere apparaten. Hun eigen Stievie platform zit daar ongetwijfeld voor iets tussen. Telenet geeft wel aan dat ze nog volop aan het onderhandelen zijn met de zenders, zodat we in de toekomst hopelijk toch ook de opnames van deze zenders kunnen bekijken via Yelo.

De voordelen van Yelo TV

Ondanks de beperkingen, biedt Yelo TV toch een unieke ervaring. Live tv kijken gaat met de nieuwe app bijzonder vlot, je hebt ongeveer veertig kanalen ter beschikking. Opvallende afwezigen hier zijn de VMMa zenders. Ook het beheren van je opnames is volgens De Standaard erg gemakkelijk. Leuke extra hier is dat de app netjes synchroniseert met je digicorder. Ben je op je televisietoestel naar een opname aan het kijken, maar wordt je weggejaagd door je gezinsleden? Geen probleem, je tablet, smartphone of laptop pikt gewoon op waar je je opname hebt achtergelaten.

Voorlopig is het bekijken van je opnames op een ander scherm nog gratis, maar in de loop van 2014 wordt dit betalend.

Executive Summary

De nieuwe Yelo-app getest
Op 5 maart lanceert Yelo zijn nieuwe tv app. De Standaard kon de nieuwe app reeds testen.

2 Comments
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *