Commercieel 4G netwerk wordt volgende maand gelanceerd

In juni vorig jaar experimenteerde Belgacom reeds met een 4G netwerk in België. Dat 4G netwerk wordt volgende maand sterk uitgebreid, en vanaf 5 november zou er een commercieel 4G netwerk gelanceerd worden in 14 verschillende Belgische steden. 5 steden zouden een ‘zware dekking’ krijgen, terwijl 9 andere steden een ‘goede dekking’ krijgen.

4G technologieWat is 4G?

4G betekent dat het 3G netwerk uitgebreid wordt met de 4G of LTE technologie. Daardoor zullen gebruikers nog meer gebruikerscomfort ondervinden bij mobiele toepassingen die beschikbaar zijn op smartphones, laptops en tablets.

4G maakt immers dataverkeer aan zeer hoge snelheden mogelijk, en zou tot 10 keer sneller zijn dan het bestaande 3G netwerk. Het downloaden of doorsturen van data kan op die manier uiterst snel gebeuren, zodat de kwaliteit van videostreaming enorm verbeterd wordt. Ook de capaciteit van het 4G netwerk wordt uitgebreid, zodat een stijgend gebruik van mobiele diensten gemakkelijk opgevangen kan worden.

Commercieel 4G netwerk in 14 steden

De steden die de beste dekking krijgen zijn Antwerpen, Gent, Leuven, Luik en Namen, waar Belgacom al eerder met het 4G netwerk experimenteerde. Daarnaast zal er ook in steden zoals Bergen, Hasselt, Waver en Haasrode een commercieel 4G netwerk gelanceerd worden. In Brussel maken de huidige stralingsnormen een LTE-uitrol niet mogelijk en is een 4G netwerk daar momenteel nog niet uitvoerbaar.

Details over de prijzen en precieze specificaties van het commercieel 4G netwerk worden op 5 november door Belgacom toegelicht.

Wat met de andere operatoren?

Ook Mobistar en Base zouden volop bezig zijn met het uitrollen van een commercieel 4G netwerk. Mobistar zou de lancering van z’n 4G netwerk voor begin volgend jaar gepland hebben.

Executive Summary

Belgacom lanceert op 5 november het eerste commerciële 4G netwerk in België
Dat betekent 10x sneller downloaden & doorsturen van data

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *