Windows Live Messenger gaat met pensioen

Microsoft zet vaart achter de plannen om Microsoft Messenger over te zetten naar Skype. Op 15 maart zal een eerste deel van de Messenger-gebruikers een upgrade krijgen naar Skype, dit bij wijze van test. De rest van de gebruikers volgt vanaf 8 april. Vanaf 30 april begint het pensioen van Windows Live Messenger en zal niemand nog toegang hebben tot dit chatprogramma.

Upgrade naar Skype

Via de boodschap ‘Er is een nieuwe versie van Messenger beschikbaar’ wordt je Messenger geüpgraded naar Skype. Na het klikken op de melding wordt de meest recente versie van Skype gestart. Daarna volgt een beeld met een woordje uitleg over het samengaan van Messenger en Skype.

De boodschap die Microsoft wilt uitdragen is dat deze samenwerking nieuwe opties en functionaliteiten biedt. Je kan berichten bewerken en verwijderen. Daarnaast is het ook mogelijk om naadloos over te schakelen van instant messaging naar een Skypegesprek

De grote verhuis naar Skype

Microsoft dringt al een tijdje aan bij de gebruikers om naar Skype over te stappen. Via pop-ups in Messenger werd bekend gemaakt dat het chatprogramma gaat verhuizen naar Skype. Om dit pro-actief te doen, kan je als gebruiker met je Microsoft-account inloggen op Skype. Dat is hetzelfde account als je messenger login. Je contacten worden automatisch samengevoegd met je Skype-account.

De upgrade zal starten bij de Engelstalige gebruikers en eindigen bij de Portugezen. Wanneer jouw account aan de beurt is, is niet duidelijk. Je ontvangt een bericht als je account is overgezet, vanaf dat moment kan je niet meer inloggen met Messenger en wordt het programma van je computer verwijderd.

Executive Summary

Op 30 april gaat Windows Live Messenger voorgoed met pensioen.

Vanaf 8 april worden Messenger-gebruikers overgezet naar Skype.

2 Comments

 1. boucque andre desire

  8 months ago

  graag een geheugensteuntje voor het bijwerken naar
  de nieuwste versie van skype
  met dank

 2. MillieZGalon

  3 months ago

  Howdy! I could possibly have sworn I’ve visited your blog site before but after experiencing
  a number of the articles I realized it’s unfamiliar with me.
  Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking it and
  checking back often!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *