Update van Facebook Nearby maakt local search mogelijk

Facebook voerde onlangs een update door van Facebook Nearby, waardoor local search nu ook mogelijk wordt via de Facebook app voor iOS en Android. Als je op lokaal niveau dus goede resultaten wil boeken, is het belangrijk dat je dezer dagen niet alleen over een mooie local Google+ pagina beschikt, maar tevens aanwezig bent op Facebook. Bedrijven zonder Facebook pagina, zullen immers niet weergegeven worden via Facebook Nearby.

Facebook nearby

Facebook Nearby wordt local search tool

Facebook Nearby is al een tijdje beschikbaar via het zij menu van de Facebook app. Via Facebook Nearby kan je onder meer ontdekken waar in je buurt je Facebook vrienden ingecheckt zijn.

Dankzij de update van Facebook Nearby, kan je nog steeds zien waar je vrienden zich bevinden, maar krijg je daarbovenop een overzicht van de dichtstbijzijnde bedrijven en plaatsen. Het wordt mogelijk om te zoeken op de naam van een bedrijf in de buurt of je kan bedrijven en plaatsen zoeken op basis van categorieën. Wil je bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde McDonalds vinden, dan zoek je op ‘McDonalds’ of zoek je onder de categorie ‘restaurant’. Het is tevens mogelijk om eenvoudigweg alle plaatsen in de buurt weer te geven.

De plaatsen en bedrijven die weergegeven worden via Facebook Nearby, worden gerangschikt volgens een verschillende criteria: onder meer het aantal check-ins van jezelf en je Facebook vrienden, het aantal likes en aanbevelingen, en het aantal sterren, bepalen de ranking. Het aantal sterren die een bedrijf krijgt, is afhankelijk van de beoordeling van mensen die incheckten bij dit bedrijf. Als Facebook geen referenties vindt van bepaalde plaatsen en bedrijven in jouw Facebook netwerk, worden de resultaten weergegeven volgens het Facebook engagement van de bedrijven. Wie over een mooie Facebook pagina beschikt, zal hoger gerankt worden.

Places nearbyHoe gevonden worden op Facebook Nearby?

De database van Facebook Nearby bestaat enkel uit Facebookdata. Dat wil dus zeggen dat bedrijven die geen Facebook pagina hebben, niet op Facebook Nearby zullen verschijnen. Een slimme zet dus van Facebook om meer mensen aan te zetten om een facebookaccount aan te maken en meer bedrijven te overtuigen van het nut van een Facebookpagina.

Wie reeds over een Facebookpagina beschikt, kan zijn pagina vindbaar maken voor Facebook Nearby, door ervoor te zorgen dat de Facebookpagina bijgewerkt is met onder andere adresgegevens, openingsuren, contactgegevens, en andere interessante bedrijfsinformatie. Daarnaast is het belangrijk om je Facebookpagina de juiste categorie mee te geven, zodat mensen bij jouw pagina terecht komen als ze naar iets specifiek op zoek zijn.

Het belang van Facebook Nearby

Voorlopig is Facebook Nearby enkel beschikbaar voor mobiele Facebookgebruikers en is het enkel toegankelijk via het zij menu, wat door de meeste mobiele Facebookgebruikers niet zo vaak gebruikt wordt. Wel belangrijk is dat de mogelijkheid tot ‘inchecken’ bovenaan de Facebook interface staat en dus duidelijk zichtbaar is voor de gebruikers, wat ertoe zou kunnen leiden dat Facebook Nearby aan bekendheid kan winnen.

Daarnaast zou het ook kunnen dat Facebook Nearby bij mooie resultaten ook een desktopversie krijgt. Plannen om te adverteren via Facebook Nearby zouden er volgens Facebook niet zijn.

Facebook nearby

Executive Summary

Naast Google+, speelt nu ook Facebook in op local search
Met Facebook Nearby worden nu bedrijven en plaatsen in jouw buurt weergegeven

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *