Reis door de tijd met Foursquare Time Machine

Foursquare is een populair sociaal netwerk, dat de gebruikers in staat stelt om in te checken op bepaalde locaties. Op die manier kan je je vrienden laten weten waar je uithangt en je kan tips nalaten voor anderen naar bijvoorbeeld goede restaurants toe. Voor elke check-in krijg je bovendien punten en je kan tal van badges verzamelen. Alles samen levert het een schat aan data op, die Foursquare vanaf nu op een prachtige manier visualiseert. De Time Machine neemt je mee op een reis door de tijd van al je check-ins, en toont dat op een erg mooie manier.

Foursquare time machine

Een reis door de tijd

Vroeger kon je natuurlijk ook al al je check-ins bekijken, maar nooit eerder visualiseerde Foursquare dat op deze manier. Om je eigen geschiedenis van check-ins te visualiseren, ga je naar de Time Machine website van Foursquare, log je in en klik je op ‘Fetch my history’. Je check-in geschiedenis wordt dan gereconstrueerd aan de hand van allerlei lijnen en cirkels, en ondertussen worden live allerlei statistieken bijgewerkt. Zo krijg je op het einde te zien op welke dag van de week je het vaakst incheckt en op wat voor plaatsen je zoal incheckt. Om het helemaal compleet te maken, krijg je op het einde al je statistieken in een mooie infographic gegoten die je natuurlijk gemakkelijk kan delen via Facebook en Twitter.

Plaatsen ontdekken op basis van je check-ins

Foursquare draait natuurlijk om meer dan inchecken alleen: het draait ook om het ontdekken van nieuwe plaatsen. Nadat je je check-in geschiedenis hebt gevisualiseerd, geeft Foursquare je op basis van je check-ins dan ook een aantal plaatsen waarvan Foursquare denkt dat je ze eens moet bezoeken.

Steeds meer focus op het ontdekken van nieuwe plaatsen

De Time Machine van Foursquare ligt eigenlijk volledig in lijn met de grote update van de Foursquare app in april. De nieuwe app focust zich immers veel meer op wat er zich rondom je bevindt, en veel minder op wie er zich rondom je bevindt. Dat is natuurlijk goed nieuws voor bedrijven met fysieke winkels, die op die manier via Foursquare meer klanten naar de winkel kunnen lokken.

Executive Summary

Foursquare Time Machine
Met de Time Machine van Foursquare maak je een reis door de tijd van al je check-ins.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *