Kies via app naast wie je op het vliegtuig zit

KLM zet volop in op sociale media om het zijn passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Met de nieuwe app Meet & Seat kan je vooraf kiezen naast wie je op je vlucht wil zitten. Het volstaat om een Facebook of LinkedIn profiel te hebben. Als je je registreert bij KLM en de app downloadt, kan je de profielen van je medereizigers bekijken en op basis daarvan je stoel reserveren. 

Neem plaats naast een toekomstige werkgever of een rugzaktoerist

Meet & Seat is heel zeldzaam in de vliegtuigsector maar biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om naast een zakenman, een potentiële werkgever of een rugzaktoerist plaats te nemen. De app werd in februari dit jaar gelanceerd en wordt stap voor stap uitgerold. Vooralsnog is hij alleen beschikbaar voor reizigers in business class, maar daar komt vanaf volgend jaar verandering in. Aangezien de app gekoppeld is met Facebook en LinkedIn, verkrijg je heel wat informatie over je toekomstige buur (inclusief foto).

Veel aandacht voor privacy

KLM heeft veel aandacht besteed aan het respecteren van de privacy. Je stapt vrijwillig mee in het systeem door je te registreren en mensen die zich niet registreren, blijven anoniem. Er worden ook geen mensen aan elkaar gekoppeld. Met Meet & Seat selecteer je gewoon je stoel. Bovendien kan je je profiel altijd weer weghalen. En 48 uur na de vlucht worden alle gegevens door KLM verwijderd. Tot nog toe hebben zo’n tienduizend mensen van de app gebruikgemaak en de reacties blijken positief.

Executive Summary

Meet & Seat is gekoppeld aan Facebook en LinkedIn profielen
KLM laat je vooraf je buur uitkiezen

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *