Instagramfoto’s en -video’s embedden

Instagram maakte gisteren bekend dat het mogelijk wordt om de foto’s en video’s van het sociale netwerk te publiceren op andere websites. Via de ‘embed knop’ kan je een instagramfoto insluiten op je website. Door foto’s te embedden is er geen auteursrechtinbraak, iedereen kan duidelijk zien door wie de foto’s en video’s zijn gemaakt.

Instagrambeelden op je website

Tot voor kort was het enkel mogelijk om naar Instagrambeelden te verwijzen met een link naar de Instagram-website. Daar kwam gisteren verandering in! Op de desktopversie van Instagram is een nieuwe knop beschikbaar: de ‘embed knop’. Instagramfoto’s en -video’s publiceren op je website kan met een simpele klik op deze knop.

Foto embedden

De deelknop vind je onder de like- en reactieknop op de web-interface van Instagram. Nadat je op deze knop geklikt hebt, kan je de embed-code kopiëren en op je eigen website plakken. De code is een standaard html-code waarin je de hoogte en de breedte van de foto of video kan aangeven. Wel moet elke foto of video individueel geëmbed worden.

Publieke foto’s embedden

Het embedden van Instagram-foto’s is een veel gevraagde feature, vooral bij bloggers. Deze deelknop maakt het nu eindelijk mogelijk om eigen foto’s, maar ook foto’s van anderen, op je blog te delen. De content van anderen moet publiek beschikbaar zijn om het te kunnen delen. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voor nieuwssites Instagramfoto’s aan de wereld toont, net zoals ze dat nu reeds doen met tweets!

Wil je liever niet dat je foto’s of video’s ingesloten kunnen worden op andere websites? Stel dan je account als privé in, de embed-functie is immers enkel beschikbaar op publieke profielen.

Executive Summary

Instagram maakt het mogelijk om je foto’s en video’s op je eigen website te publiceren.
Dankzij de nieuwe deelknop embed je Instagrambeelden met één klik.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *