Instagram zou nog dit jaar feature voor privéberichten lanceren

instagram privéberichten

instagram-privé-berichtenSinds Facebook vorig jaar Instagram overnam, is er heel wat speculatie over de plannen die Mark Zuckerberg heeft met de populaire foto-app. Een recent rapport onthulde dat Instagram blijkbaar werkt aan een feature voor privéberichten. De nieuwe feature – waarvan verwacht wordt dat hij reeds in de nieuwe update later deze maand vervat zal zijn – zou de aantrekkelijkheid van Instagram nog verder moeten verhogen voor haar 200 miljoen gebruikers. Eerder pakte Instagram al uit met korte filmpjes.

Instagram breidt diensten uit met privéberichten

De nieuwe feature is een slimme zet van Instagram: de feestdagen zijn traditioneel immers drukke tijden voor social media en foto-sharing platformen. Bovendien zijn smartphones populaire eindejaarsgeschenken: veel mensen zullen daardoor Instagram voor de eerste keer gebruiken – de perfecte kans dus om hen een gloednieuwe ervaring te bieden. De feature past perfect binnen de strategie van Facebook om de greep op bestaande gebruikers te verstevigen. De strijd met nieuwe visuele diensten als Snapchat – dat onlangs nog een miljardenbod van Facebook afwees – woedt immers hevig. Facebook pakte daarvoor recent al uit met persoonlijke Facebook e-mailadressen. Of er een verband is met Instagram-berichten is nog niet geweten.

Welke invloed hebben privéberichten op de Instagram ervaring ?

Privéberichten op Instagram lijken een logische stap. Het platform mikte eerst vooral op foto’s, maar is intussen uitgegroeid tot een netwerk dat sociale connecties tussen mensen teweegbrengt. Aan die connecties een communicatie-aspect ophangen, is een intuïtief gegeven. Toch zal Instagram aandachtig het effect van privéberichten op de Instagram-ervaring moeten monitoren. De eenvoud en gebruiksvriendelijke interface van Instagram waren belangrijke onderscheidende factoren. En het valt af te wachten of privéberichten de ervaring niet bemoeilijken. Afwijken van je kernfilosofie is immers altijd riskant.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *