Instagram lanceert Instagram Direct

instagram direct

Instagram lanceert privéberichtenWe kondigden enkel dagen geleden aan dat Instagram nog dit jaar privéberichten zou lanceren. Gisteren was het al zover. Op een ‘mystery event’ in New York kondigde Kevin Systrom, mede-oprichter en CEO van Instagram, de nieuwe feature Instagram Direct aan. De update is sinds gisteren beschikbaar.

Hoe werkt Instagram Direct ?

Instagram Direct laat Instagram-gebruikers toe om foto’s te delen met een vriend of een groep tot 15 personen. Je kan berichten enkel beantwoorden met een eigen foto of video.

Onze vrees dat de nieuwe feature de Instagram-ervaring zou aantasten, lijkt op het eerste gezicht ongegrond. Instagram Direct is niet enkel eenvoudig en gebruiksvriendelijk, je kan ook altijd kiezen om het niet te gebruiken: het is een extra mogelijkheid die je krijgt naast de bestaande features.

Ook het bezwaar dat Instagram-privéberichten de deuren naar spam zou openen, klopt niet. Enkel mensen die je volgt, kunnen je berichten sturen. Berichten van anderen verschijnen als ‘pending request’. Je kiest dan zelf of je deze berichten al dan niet opent.

Momenteel zijn Instagram Direct en Facebook nog niet geïntegreerd. Het is dus (nog) niet mogelijk om een Instagram Direct-foto/bericht te delen met een Facebook-vriend.

Instagram zet de aanval in op Snapchat

Hoe het populaire Snapchat, dat onlangs nog een miljardenbod van Facebook afwees, het er vanaf zal brengen tegenover het geüpdatete Instagram, is nog afwachten. Nu ook Instagram ‘intiemer’ (innuendo volledig opzettelijk) fotoverkeer tussen individuen (en kleine groepen) toelaat, verliest Snapchat in zekere mate toch haar uniciteit. Toch heeft Snapchat nog enkele features waarmee het zich onderscheidt van Instagram: denk maar aan de timeroptie tot 10 seconden, bijvoorbeeld, of de mogelijkheid om te tekenen of schrijven op foto’s.

Het valt af te wachten of Snapchat-gebruikers nu massaal naar Instagram zullen migreren, maar de strijd om gebruikers woedt alvast hevig!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *