40% meest gedeelde Instagramvideo’s zijn afkomstig van bedrijven

Instagram is vooral bekend als een sociaal netwerk waarop je foto’s kan delen met vrienden. Sinds enkele maanden is het  ook mogelijk om video’s te delen op Instagram. En dat blijkt een zeer interessante gratis marketingtoepassing te zijn voor bedrijven.

Instagram video’s: mogelijkheden voor adverteerders

De sociale netwerksite Instagram raakte bij ons vooral bekend om de leuke filters die je op je foto’s kan toepassen. Vele gebruikers vielen als een blok voor deze foto-gebaseerde mobiele applicatie en website. Sinds enkele maanden is het ook mogelijk om video’s te posten op Instagram. Dat opende een wereld van boeiende gratis mogelijkheden voor adverteerders.

Advertentie-experiment op Instagram in de VS

In België is het momenteel nog niet mogelijk voor bedrijven om te adverteren op Instagram. In de Verenigde Staten startte enkele weken geleden wel een experiment waarbij een zeer beperkt aantal bedrijven advertenties in de vorm van foto’s en video’s kunnen laten verschijnen in de feed van instagram-gebruikers. Dit gaat slechts om een experiment, betaalde advertenties in de feeds van gebruikers zijn voorlopig nog toekomstmuziek.

bedrijven gebruiken Instagram video’s succesvol om te adverteren

Omdat betaalde advertenties in Instagram niet mogelijk waren, kwamen verschillende bedrijven wel op de proppen met creatieve ideeën om toch hun boodschap te kunnen verspreiden op Instagram. Bedrijven creëerden een Instagram-account en postten er bijvoorbeeld foto’s en video’s van producten, leuke campagnes, werknemers, promoties en nog veel meer. Een recente studie van het bureau Unruly uit de VS toonde aan dat al deze inspanningen wel degelijk hun vruchten afwerpen. De duizend meest gedeelde Instagram video’s tussen 9 september en 9 oktober werden geanalyseerd, en daaruit bleek dat maar liefst 40% van deze meest gedeelde video’s afkomstig was van bedrijven. Het bedrijf dat het allerbeste presteert op Instagram is MTV. De top-duizend bevatte maar liefst 84 video’s afkomstig van MTV, die allemaal samen 130.000 keer gedeeld werden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *