VIDEO: De wereld door de Google Glass

Er is al veel gezegd en geschreven over de Google Glasses, en dat de futuristische bril er aan komt, staat hoe langer hoe meer vast. Google heeft zopas een stap dichter gezet naar de lancering van de bril, door te melden dat het op zoek is naar testers, gewone stervelingen, die de bril willen uitproberen op straat. Als alles goed gaat moet de Google Glass in de loop van 2014 in de winkels liggen, misschien wel in de eigen Google-winkels.

Om je kandidaat te stellen als tester, moet je jezelf aanprijzen op Twitter en Google+, met de hashtag #ifihadglass. Let wel, enkel mensen met de Amerikaanse nationaliteit kunnen zich kandidaat stellen. Word je uitgekozen door Google, dan krijg je het exclusieve recht om de Google Glass te kopen voor 1500 dollar. Je hebt in dat geval een eigen versie van de Google Glass, de Explorer-versie, die je naar hartelust kan testen.

Nieuw promofilmpje

Met de regelmaat van de klok krijgen we meer nieuws over de Google Glasses, maar wat het ding nu juist doet, is nog steeds niet volledig duidelijk. Google zelf houdt het project zo goed als mogelijk afgesloten van de buitenwereld. Om perslekken te voorkomen moesten de werknemers tijdens een meeting zelfs een contract ondertekenen, waarin ze beloven om niets over het project te vertellen buiten de bedrijfsmuren.

De wereld wordt wel op professionele wijze warm gemaakt voor de futuristische bril. Zo verscheen topman Sergey Brin onlangs nog in de metro van New York met de bril op de snoet. En nu lanceert Google opnieuw een promofilmpje, die ons meer moet leren over de werking van de Google Glasses.

In de video zien we dat de Google Glasses met de stem bediend worden. Met het commando “OK Glass” kan je beginnen navigeren, video opnemen, foto’s nemen, enz. Een foto nemen, doe je bijvoorbeeld met het commando “OK Glass, Take a picture”.

De mogelijkheden van de Google Glasses lijken alvast veelbelovend, maar het zal al zeer sterk zijn moest alles perfect verlopen zoals het ons in de video wordt voorgesteld. We kunnen ons inbeelden dat in sommige gevallen, net zoals bij een smartphone, de 3G-verbinding niet optimaal is, en dat de werking van de bril dus af en toe ook wel eens kan haperen. Ook omgevingsfactoren, zoals luid verkeer, zouden de werking van de Google-bril kunnen verstoren.

De impact van de Google Glass

Het blijft voorlopig afwachten hoe de wereld zal reageren op de Google Glass. Er wordt alvast gespeculeerd dat de impact van de lancering even groot zal zijn als de impact van de lancering van de allereerste iPhone in 2007. De mogelijkheden van de Google bril zullen we pas ten volle kunnen ontdekken wanneer het dure gadget de komende jaren in gebruik wordt genomen.

De vraag die nu al gesteld wordt, is hoe andere mensen gaan reageren op het feit dat een gebruiker van de Google bril quasi ongemerkt andere mensen kan filmen. Zo was er onlangs nog een Canadese computeringenieur met een gelijkaardige bril die op vakantie in Parijs met een blauw oog werd toegetakeld.

Executive Summary

Google Glass
Google heeft een nieuw promotiefilmpje over de Google Glass vrijgegeven, waardoor we weer meer te weten komen over de werking van de Google-bril.

1 Comment

  1. Hoplala

    8 months ago

    Nice! But I’m already wearing glasses…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *