Uw zaak verdient online: Google bus gespot in Kontich

‘All things Google’ gaan hier uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Zo ook de Google bus die vandaag in Kontich arriveerde, op slechts enkele steenworpen van ons kantoor. Uiteraard moesten we dan even op onderzoek om te gaan ontdekken waar ‘uw zaak verdient online’ net om draait…

Uw zaak verdient online is een concept dat door Google, Belgacom en Bpost gelanceerd is. Ondernemers kunnen zich op de website www.uwzaakverdientonline.be inschrijven en zo deelnemen aan de training, zoals die ook vandaag in Kontich gegeven werd.

Te weinig Belgische bedrijven onlineGoogle_bus

Hoewel bijna 80% van alle Belgen zich op het internet bevindt, zit nog niet de helft van alle Belgische bedrijven op het internet. En dat is de insteek van ‘uw zaak verdient online’. Hun opzet is om alle Belgische bedrijven online te krijgen, wat uiteraard weer goed is voor de partners rond dit project. Want Google verdient aan het online adverteren, Belgacom verdient aan het aanbieden van bandbreedte en bpost verdient geld via e-commerce

Wat tijdens zulke trainingen verteld wordt, is niets nieuws. Voor ons dan toch. We kunnen ons daarentegen wel goed voorstellen dat deze kennis en know-how niet altijd beschikbaar is bij de bedrijven die zich inschrijven voor deze trainingen. Zo wordt de werking van Google als zoekmachine uitgelegd, de parameters waarop uw site beoordeeld wordt, het belang van social media, hoe u online slapend rijk zou kunnen worden, enzovoort.

Het bijwonen van de training op de Google bus heeft nog maar eens het belang aangetoond van online marketing voor de Belgische bedrijven. Traditionele marketing staat meer en meer gelijk aan een oud mannetje dat slecht te been is, maar online marketing, dat is de nieuwe generatie die vol moed naar de toekomst kijkt!

Google_busbus

Executive Summary

Wat? Google bus gespot in Kontich
En? Niets nieuws geleerd, wel werd nogmaals het belang van online marketing voor Belgische bedrijven onderstreept…

1 Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *