Speel Atari Breakout op Google Images

Google staat erom bekend om af en toe een easter egg in haar producten te verstoppen. Soms zomaar, maar soms ook om een bepaald begrip in de kijker te plaatsen. Dit keer wil Google de 37ste verjaardag van de spelklassieker Breakout van Atari herdenken.

Wie de zoekterm Atari Breakout in Google Images ingeeft, zal niet het klassieke resultatenscherm te zien krijgen, maar wel een licht aangepast scherm. Alle afbeeldingen die als resultaat te voorschijn komen, vormen immers blokken die je met het bekende balletje moet wegspelen. Google zelf noemt het spel Image Breakout.

Je kan zowel de muis als de pijltjestoetsen gebruiken om het spel te spelen. Je hebt recht op 5 “levens”. Heb je je 5 kansen opgebruikt, dan kan je je score delen op Google+.

Het is niet de eerste keer dat Google hulde brengt aan een oude spelklassieker. Eerder al werd Pacman op gepaste wijze gevierd bij wijze van een Google Doodle, waarmee je het spel op de Google startpagina zelf kon spelen. Het spelletje werd zo populair dat Google de Pacman doodle permanent ter beschikking stelde.

De Google Doodles zijn een gebruikelijke manier om bepaalde personen om begrippen te herdenken, maar easter eggs in andere Google diensten zijn minder gebruikelijk. Toch is het in het verleden nog al gebeurd. Zo was er bijvoorbeeld een flight simulator easter egg verstopt in Google Earth.

Executive Summary

Atari Breakout op Google Images
Google heeft een easter egg verstopt in Google Images. Geef Atari Breakout in, en speel het verslavende spelletje.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *