Onlyhumans

Aa_watwelezenBusreizigerDe LijnMeer topics Google MapsGoogle>Google MapsMIVBNMBSVlaamse vervoersbedrijf

13.04.2012 - Technology

Routes van De Lijn terug te vinden in Google Maps

Bus- en tramreizigers kunnen voortaan de bus- en tramroutes van De Lijn opzoeken via Google Maps. Hiervoor werden alle 40.000 haltes van het Vlaamse vervoersbedrijf ingeladen in de kaarten van Google Maps.

Als een reiziger via Google Maps op zoek gaat naar de reisweg tussen punt A en punt B kan hij/ziji simpelweg op het bus-icoontje drukken in de linkse navigatiebalk. Dan krijgt men alle bus- en tramverbindingen van de ene locatie naar de andere. Op deze manier wil men bij De Lijn het opzoeken verder vereenvoudigen en men ziet mogelijkheden om ook nieuwe reizigers aan te trekken.

Als men klikt op de haltes die zijn aangegeven in Google Maps krijgt men ook te zien welke diensten aan deze halte passeren. De integratie van het netwerk in Google Maps was eigenlijk al gepland voor 2011 maar door verschillende juridische en praktische problemen is de uitwerking nu pas volledig af. Het vervoersnetwerk van de MIVB is al een tijdje terug te vinden in Google Maps. Voor de NMBS geldt dit echter nog niet.

Veel reisplezier!

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans