Onlyhumans

AdWordsBeeldadvertentiesDisplay adsMeer topics Google adwordsGoogle>AdWordsReady creativesSEA

27.09.2013 - Creativity

Prachtige beeldadvertenties maken wordt kinderspel dankzij Ready Creatives

Mooie, overtuigende banners en display ads waren tot nu toe veelal voorbehouden aan grote bedrijven, met een groot advertentiebudget. Als KMO of middelgrote onderneming is het laten maken van die mooie banners immers veel te duur. Google brengt daar nu echter verandering in, met de ‘Ready Creatives’. Ready Creatives vervangt het huidige, omslachtige hulpprogramma voor het maken van beeldadvertenties, en moet het voor iedereen mogelijk maken om op een zeer eenvoudige manier mooie beeldadvertenties te maken. Ready Creatives bestaat uit twee krachtige tools: Ready Image Ads en Ready Ad Gallery.

Ready Image Ads: overtuigende beeldadvertenties

Ready Image Ads is een tool die gemaakt is voor het maken van overtuigende beeldadvertenties. Het principe erachter is vrij eenvoudig: Google scant een bepaalde pagina op je website, die je zelf ingeeft, en gebruikt de afbeeldingen op die pagina om beeldadvertenties te maken. Je kan daarna gemakkelijk het lettertype, de kleuren en de tekst verder aanpassen. Adwords bouwt je advertenties meteen op in de juiste formaten, en de advertenties zijn bovendien geschikt om op meerdere apparaten weer te geven.

Je gebruikt deze tool eenvoudigweg door een nieuwe beeldadvertentie te maken. Adwords zal automatisch voorstellen om je website te scannen, en vervolgens een aantal beeldadvertenties voorstellen die je naar eigen inzicht kan aanpassen.

Ready Ad Gallery: animatie toevoegen was nog nooit zo simpel

Een mooie beeldadvertentie is leuk, maar ze trekken pas echt de aandacht als er ook animatie is. Met de Ready Ad Gallery voeg je gemakkelijk enkele standaard animaties toe aan je beeldadvertenties. Daarnaast beheer je via deze tool ook je videoadvertenties. De tool bevat de volgende templates om beeld- en videoadvertenties aan te maken:

  • Advertenties met algemene doeleinden: met deze template maak je snel en eenvoudig beeldadvertenties met standaard animaties.
  • Dynamische advertenties: deze template is geschikt voor wie gebruikt maakt van een Google Merchant Center. De beeldadvertenties tonen de producten uit je Merchant Center op een dynamische wijze.
  • Videoadvertenties: met deze template kan je eenvoudig een instream videoadvertentie maken of een statische invideo afbeelding uploaden.

Je vindt de Ready Ad Gallery onder het knopje ‘Advertentiegallerij’, dat je op zijn beurt vindt onder het knopje voor het maken van een nieuwe advertentie in het display netwerk.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans