Oude vs nieuwe websites: wie rankt beter in Google?

google ranking

google-ranking Al wat nieuw is wordt vaak gretig omarmd. Jonge, innovatieve bedrijven spelen een steeds grotere rol. Maar Google waardeert oudere websites toch nog steeds meer. Autoriteit lijkt dus ook bij websites samen te hangen met leeftijd. Zijn er manieren waarop nieuwe websites toch goed kunnen ranken?

Scoren oudere websites beter?

Vroeger werden de grote, oudere merken het meest gewaardeerd en vertrouwd, ook door het publiek. Maar vandaag is dat niet meer noodzakelijk zo. Nieuwe innovaties nemen het over en jonge bedrijven zijn sneller mee. Daarom slagen deze er soms in om sneller het vertrouwen van consumenten te wekken dan de oudere bedrijven. Helaas heeft Google dat nog niet zo goed begrepen en krijgen oudere websites over het algemeen een hogere positie. We zetten enkele factoren waarop je als nieuwe website wél uitstekend kan scoren op een rijtje.

Linkbuilding als beginnende website

Als er inderdaad veel mensen zijn die jouw nieuwe merk vertrouwen en er fan van zijn, dan kan je waarschijnlijk rekenen op veel links van websites en vermeldingen op sociale media. Links hebben immers een goede invloed op je positie. De invloed ervan is echter minder sterk dan die van keywords en het effect neemt ook sneller af, dus zorg dat je de conversatie aan de gang houdt en links blijft ontvangen. Investeer voldoende in SEO, ook als klein of beginnend bedrijf. Een van de redenen dat oudere bedrijven beter scoren is omdat ze gaandeweg het belang van SEO ingezien hebben en er meer op zijn gaan focussen.

Een domeinnaam die al vele jaren bestaat heeft een zekere autoriteit opgebouwd, door veel links te krijgen en geen black hat technieken te gebruiken. Als nieuwe website kan je hier helaas niet op rekenen. Onder andere door de beruchte ‘not provided’ wordt het ook moeilijker voor beginnende websites om te kijken of ze goed bezig zijn en hoe ze zichzelf kunnen verbeteren.

Tips voor nieuwe websites en bedrijven

Het lijkt erop dat oudere websites met meer autoriteit over het algemeen gemakkelijker een betere positie in de Google zoekresultaten zullen behalen. Maar geen nood! Als nieuw merk ben je veel flexibeler, heb je meer vrijheid om snel dingen te veranderen en kan je van dichtbij de interactie aangaan met je publiek. Je tegenstanders daarentegen zijn de logge dinosaurussen van het internet. Met een flinke portie creativiteit en flexibiliteit in de steeds veranderende wereld van het internet heb je de juiste wapens in handen om oudere websites te verslaan!

16 Comments

 1. AaronNit

  10 weeks ago

  wh0cd543909 CHEAP TADALAFIL

 2. Eugenebag

  10 weeks ago

  wh0cd746389 buy wellbutrin

 3. AaronNit

  8 weeks ago

  wh0cd419125 rimonabant online

 4. Michaelsautt

  8 weeks ago

  wh0cd621605 nuerontin

 5. TracyCed

  8 weeks ago

 6. Eugenebag

  8 weeks ago

  wh0cd743093 Buy Toradol

 7. AaronNit

  8 weeks ago

  wh0cd783589 purchase avana

 8. Eugenebag

  8 weeks ago

  wh0cd406725 buy mobic

 9. Michaelsautt

  8 weeks ago

  wh0cd730693 torsemide

 10. Eugenebag

  8 weeks ago

  wh0cd811685 site

 11. TracyCed

  8 weeks ago

  wh0cd933173 cheap clindamycin

 12. Eugenebag

  3 weeks ago

  wh0cd516377 tadacip online

 13. Charlesimams

  3 weeks ago

  wh0cd118985 ARTANE

 14. Bennynix

  3 weeks ago

  wh0cd55055 propecia

 15. AlfredGeasy

  2 weeks ago

  wh0cd744514 NEXIUM BY MAIL
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *