23.01.2012 - Search

Op Google zoeken naar symbolen zoals [.] [,] [?] en meer!

Tot gisteren negeerde Google nog bijna elke zoekopdracht naar een symbool. Vanaf vandaag krijgen we bij het zoeken op  [.], [,], [:], [;], [#], [%], [@], [^], [)], [~], [|], ["], [<], [$], [³] meer informatie over het gebruik van de komma, het punt, het uitroepteken, etc. Dit klopt echter niet helemaal... We krijgen namelijk zoekresultaten over "the comma", "the full stop" en "the exclamation mark"... Deze update is blijkbaar dus nog niet door Google Vertalen gepasseerd.

Zwakke zoekresultaten

Alex Chitu  postte deze ontdekking op de Google Operating System blog, maar heeft hier wel enkele vragen bij. Het feit dat alle zoekresultaten grotendeels in het Engels worden getoond is bijvoorbeeld al erg vreemd, maar ook de zoekresultaten zijn niet altijd ideaal. [:] verwijst bijvoorbeeld naar de dikke darm, een andere betekenis voor "colon" in het Engels. Dit zoekresultaat kan echter weinig relevant genoemd worden wanneer je op zoek bent naar de dubbele punt. En is zoekrelevantie niet datgene waar Google zo trots op is en talrijke updates zoals de Google Panda update voor heeft gemaakt?

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans