Obama beantwoordt live vragen in een Google+ hangout

Vandaag geeft president Obama naar jaarlijkse traditie zijn State Of The Union speech voor het Amerikaanse congres. Obama zal daarin zijn agenda voor het komende jaar vrijgeven, en de prioriteiten voor de Verenigde Staten komend jaar. Die State Of The Union speech is ondertussen een tweehonderd jaar oude traditie. Iets recenter is de traditie waarbij de president enkele dagen na zijn speech de vragen van de Amerikaanse bevolking live beantwoordt in een Google+ hangout.

Obama hangout

Fireside Hangout

Donderdag 14 februari, om 16.50u Amerikaanse tijd, zal president Obama via Google+ hangout enkele vragen live beantwoorden. Welke vragen dat zijn, dat bepaalt onder meer het Amerikaanse volk zelf. Tijdens de hangout zullen enkele vaste panelleden, die wel vaker belangrijke politieke zaken online bespreken, zelf een aantal vragen stellen aan de president in verband met zijn speech. Daarnaast krijgt ook de bevolking zelf de kans om een antwoord te krijgen op een aantal vragen. Op het Youtube kanaal van het Witte Huis kan je als Amerikaan zelf een vraag indienen. Anderen kunnen daarna op die vragen stemmen. Tijdens de hangout zal de president een aantal van de vragen met het meeste aantal stemmen live beantwoorden. De Amerikanen krijgen nog tot morgen de tijd om hun vraag te stellen. Wil je zelf het interview volgen, surf dan op donderdag 14 februari om 16.50u Amerikaanse tijd naar het Youtube kanaal van het Witte Huis.

President Obama en sociale media

Dat president Obama sociale media inzet om de vragen van het Amerikaanse volk te beantwoorden, dat mag niet verbazen. President Obama zet sociale media immers al langer succesvol in. Zo gebruikte hij Twitter en Facebook in de verkiezingsstrijd vorig jaar om actief campagne te voeren voor de democraten. De ‘Four more years’ overwinningstweet van de president brak alle Twitter records, dezelfde Facebook post brak dan weer alle Facebook records.

Executive Summary

Obama beantwoordt live vragen in een Google+ hangout
In een Google+ hangout zal president Obama morgen live vragen beantwoorden van de Amerikaanse bevolking. Dit naar aanleiding van zijn jaarlijkse State Of The Union speech.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *