Nieuwe marktplaats voor Google’s advertenties

Het online advertentielandschap ondervindt weer eens grote veranderingen. Met de acquisitie van DoubleClick door Google, draaide de geruchtenmolen volle toeren dat Google zijn succesformule voor tekstadvertenties ook voor display ads (video’s, afbeeldingen en interactieve advertenties) zou gebruiken. En dat is dan ook wat de zoekgigant zopas aankondigde op de Google Blog.

De Ad Exchange is een real-time marktplaats die grote online publishers aan de ene kant, en advertentienetwerken en agencies aan de andere kant, helpt om display advertentieruimte te kopen en verkopen.

“De advertising pie wordt groter voor iedereen” , door meer mogelijkheden voor de kleine adverteerder, die nu eenvoudig op miljoenen websites kan verschijnen. Google’s nieuwe dienst zou dan ook voor een opener, eenvoudiger, effectiever en meetbaar systeem moeten zorgen.

We zijn alvast benieuwd![youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pQZZId4TamI[/youtube]

2 Comments

  1. Tom Bogaert

    14 months ago

    Google doubleclick ad exchange opent inderdaad enkele perspectieven. Display advertising gaat er toch iets ingewikkelder van worden. simpele cpm deals, waaraan regies ook aardig wat verdienden, zouden moeten verdwijnen dan.

    Iets om op te volgen…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *