Nieuw: social extensions in Adwords!

Om Google+ nog verder te ondersteunen, heeft Google nu ook sociale extensies toegevoegd aan Adwords CPC campagnes. De implementatie ervan is nog niet volledig afgerond en er moeten waarschijnlijk nog wat schoonheidsfoutjes uit gehaald worden, maar enkele tests beloven alleszins goede resultaten!

Wat zijn de social extensions van Adwords?

Met de social extensions kan je je Google+ bedrijfsprofiel linken aan je Google Adwords account. Wanneer je dan de extensie toevoegt dan verschijnt het aantal mensen dat je Google+ bedrijfspagina “+1’d” hebben vlak onder de advertentie.

Je kunt kiezen tussen twee types social extensions: de basic of de personal versie. Wat is het verschil? Bij de personal versie zie je de foto en de naam van je vrienden die fan zijn van de Google+ pagina. Een voorbeeld daarvan vind je hieronder. De basic versie daarentegen toont enkel het aantal mensen die de pagina +1’d hebben.

Sociale extensies in Adwords

Social extensions toevoegen aan je Adwords campagnes

Natuurlijk moet je eerst beschikken over een Google+ bedrijfsprofiel. Daarna moet je je bedrijfsprofiel laten verifiëren. Dit doe je door een link te plaatsen op je bedrijfsprofiel naar je website. Vervolgens voeg je een link toe van je website naar je bedrijfsprofiel.

Is dat in orde? Dan moet je enkel nog de volgende stappen volgen:

  1. Klik op de tab Advertentie-Extensies in Google Adwords en selecteer onder Weergave “sociale extensies”;
  2. Voeg de URL van je Google+ bedrijfsprofiel toe in het lege vak;
  3. Klik op Opslaan.

Het kan even duren voordat de extensies worden getoond aangezien Google eerst alles moet goedkeuren. Van zodra er “goedgekeurd” staat, zijn je extensies zichtbaar.

Social extensions in Google Adwords

De voordelen van social extensions?

Volgens een kleine test door SEOmoz zou er een mooie stijging in de CTR te zien zijn bij advertenties met een sociale extensie doordat ze zich onderscheiden van de andere, standaard advertenties. De extensies zouden ook voor geloofwaardigheid en relevantie moeten zorgen en natuurlijk een betere zichtbaarheid van je Google+ page.

Google+1 extensies in Adwords
Voor een klik op de Google+ extensie moet je trouwens niet betalen. Voor een klik op de advertentie zelf natuurlijk wel.

Gebruik jij de sociale extensies al? Heb je al een verbetering gezien?

Executive Summary

Wat?De Google+ tab nu ook in Google Adwords advertenties!
En?Verbeter je CTR en geloofwaardigheid met de Adwords social extensions

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *