Nieuw hoofdkwartier voor Google in Londen

Google heeft haar plannen bekendgemaakt voor een nieuw hoofdkwartier in Londen. Het kantoor zal zich vlakbij King’s Cross bevinden, in het hartje van de grootstad. De bouw van het nieuwe kantoor zal zo’n 1 miljard dollar bedragen.

De kantoren van Google staan over de hele wereld bekend als een inspirerende werkomgeving voor de werknemers. En dat zal met dit gebouw niet anders zijn. Het kantoor in Londen zal worden ontworpen met de meest spitsvondige en cutting edge technologie. Opvallend is dat het gebouw geen wolkenkrabber wordt, maar wel een bijzonder lang gebouw. Om die reden wordt het al smalend een groundscraper genoemd, in plaats van een skyscraper.

Milieuvriendelijk gebouw

Voor het kantoor in Londen wil Google veel meer gebruik gaan maken van hout in plaats van staal, waardoor het gebouw veel lichter zal zijn, en ook minder schadelijk zal zijn voor het milieu. Bovendien wordt voldaan aan de strengste milieu-eisen, en is het gebouw op die manier ontworpen dat er zo weinig mogelijk energie verbruikt wordt.

Typische Google kenmerken

Natuurlijk komen wel die typische Google kenmerken terug naar boven. Het gebouw zal overgoten zijn met een saus van typische felle Google kleuren, en binnenin is er vanalles voorzien om de werknemers zoveel mogelijk te inspireren. Zo is er bijvoorbeeld een klimmuur voorzien tussen de verschillende verdiepingen, en kan je in het gebouw makkelijk met een step rondrijden.

In 2017 klaar

De werken zouden in de loop van volgend jaar al moeten starten, en in 2017 zou uiteindelijk alles klaar moeten zijn. Indien afgewerkt zal King’s Cross HQ plaats bieden aan 4500 werknemers.

Executive Summary

Google King’s Cross HQ
Google gaat een nieuw kantoor bouwen vlakbij King’s Cross in Londen. Het gebouw zal voldoen aan de strengste milieuvereisten.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *