Nieuw: gif-bestanden terugvinden met Google Search

De sinds 1987 erg populaire Gif-bestanden waren tot op heden moeilijk terug te vinden op het internet. Dat veranderd vanaf vandaag! Google maakte vannacht bekend dat er twee nieuwe zoekfilters zijn toegevoegd aan de zoekmachine. Deze zoekfilters maken het mogelijk om Gif-bestanden en bestanden met een transparante achtergrond terug te vinden.

Gemakkelijk Gif-bestanden vinden met Google

Een van de nieuwe zoekfilters van Google is een filter om gif-bestanden terug te vinden. We kennen de gif-bestanden vooral van de korte bewegende animaties die steeds herhaald worden. Deze werden vooral in de jaren 90 gemaakt om een website op te leuken. De bestanden maken gebruik van de .gif extensie.

De gif-bestanden kan je vinden bij Google Afbeeldingen, via zoekhulpmiddelAnimatie’ onder ‘elk type’. Als je hier een animatie zoekt, wordt je hele pagina (gelukkig) geen bewegend schouwtoneel, de afbeeldingen bewegen pas als je er op klikt!

Transparante afbeeldingen via Google

De tweede zoekfilter die Google vannacht toevoegde is er een waarmee je afbeeldingen met een transparante achtergrond kan terugvinden. Zo heb je geen last van het ‘witte kader’ rond je afbeelding wanneer je ze op een andere achtergrond wil plaatsen. Je kan de transparante afbeeldingen terugvinden bij Google Afbeeldingen, onder zoekhulpmiddel ‘elke kleur’.

Google is nog bezig met het uitrollen van deze zoekfilters, het is dus mogelijk dat ze nog niet overal beschikbaar zijn!

Executive Summary

Google voegt twee nieuwe zoekfilters toe aan de zoekmachine.
Deze zoekfilters maken het mogelijk om gif-bestanden en bestanden met een transparante achtergrond terug te vinden.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *