Nieuw design voor Google zoekresultaten

Naar verluidt was Google reeds enkele dagen aan het experimenteren met een nieuw design voor de Google zoekresultaten. Vandaag werd de nieuwe Google interface voor de zoekresultaten officieel bevestigd en worden de zoekopties voortaan boven de zoekresultaten weergegeven.

Zoekopties boven zoekresultaten

Google zal voortaan werken met een nieuwe interface voor de zoekresultaten. Voortaan worden alle zoekopties, zoals bijvoorbeeld web, afbeeldingen, nieuws, maps, etc. bovenaan de zoekresultaten weergegeven in plaats van aan de linkerzijde van de zoekresultaten. De geavanceerde zoekopties en filters zijn nu beschikbaar onder ‘search tools’, helemaal aan de rechterkant van de zoekopties. Deze nieuwe interface heeft dus erg veel weg van de interface voor de mobiele zoekresultaten van Google.

Nieuw design google zoekresultaten

Waarom een nieuw design?

De bedoeling van de nieuwe interface voor de Google zoekresultaten is een betere gebruikerservaring en een strakker design. Doordat de zoekopties nu bovenaan verschijnen, worden de zoekresultaten immers duidelijker en ‘cleaner’ weergegeven. Op die manier wordt de nadruk op de zoekresultaten zelf versterkt, wat tot een betere zoekervaring zou moeten leiden. Volgens Google zou met dit nieuwe design ook de zoekervaring op de verschillende mobiele apparaten met diverse schermgroottes verbeteren.

Ook in België beschikbaar?

Wie al snel even naar Google gesurft was om de nieuwe interface van de zoekresultaten te checken, zal bedrogen uitkomen. Het nieuwe Google design is voorlopig namelijk enkel beschikbaar via google.com in de Verenigde Staten. Google beloofde wel dat het nieuwe design van de Google zoekresultaten ook in andere landen en talen zo snel mogelijk doorgevoerd zal worden.

Executive Summary

Google zoekresultaten krijgen nieuwe en strakkere interface
De zoekervaring zou daarmee zowel via het web als via mobiele apparaten verbeteren.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *