Kunnen we binnenkort weer tweets zoeken in Google?

tweets google

Twitter wint nog steeds aan populariteit. De sociale netwerksite wil haar aantal actieve Twitter-gebruikers nog verder de hoogte induwen. Door tweets in de zoekresultaten te laten verschijnen, bereikt Twitter een groot publiek. Lees hieronder meer over het akkoord tussen Google en Twitter.

Akkoord tussen Google en Twitter

Volgens Bloomberg hebben Google en Twitter een akkoord gesloten. Tweets zoeken in de Google zoekresultaten? Het wordt dus weer mogelijk! Het gaat hierbij om de tweets van de 284 miljoen actieve gebruikers. Vanaf het moment dat je een tweet post, kan die verschijnen in de Google zoekresultaten. De internetgigant krijgt namelijk toegang tot de Twitter-data, waardoor de tweets automatisch zullen verschijnen. Vòòr dit akkoord moest Google de Twitter-site doorzoeken naar data.

Ook in Bing en Yahoo verschijnen je tweets al. Op dit moment is er nog geen sprake van het doorzoeken van Twitter-advertenties in Google. Dat is wel het geval bij Flipboard en Yahoo Japan. Twitter heeft namelijk recent ook een contract afgesloten met deze twee bedrijven en daar gaat het wel over de betaalde tweets.

Niet de eerste keer…

In het verleden, tussen 2009 en 2011, was het al mogelijk om tweets in Google te zoeken. In 2011 kwam er een einde aan dit akkoord. Zo had Twitter weer volledige controle over zijn content en kon Google zich meer focussen op het uitwerken van Google+.

Wat zijn de gevolgen voor Google?

Al je tweets verschijnen in Google, tenzij je je profiel afgeschermd hebt. Staat je profiel openbaar? Dan is het aan te raden om op te letten wat je tweet, want de tweets verschijnen realtime in Google. De hoeveelheid content op de zoekresultatenpagina’s breidt dus sterk uit. Daardoor kan Google nog meer en relevantere zoekresultaten tonen aan zijn gebruikers. Google-gebruikers krijgen dus betere content voorgeschoteld. En dat is positief voor Google, want betere zoekresultaten trekken meer mensen aan en zo kunnen ook hun advertentie-inkomsten stijgen.

De hoeveelheid content op de zoekresultatenpagina’s breidt sterk uit, met relevantere zoekresultaten als gevolg.

Click to tweet!

Wat is de impact voor Twitter?

Twitter wil meer mensen bereiken met hun content en zo nieuwe gebruikers aantrekken. Daarbij willen ze ook meer advertentie-inkomsten. Hoe meer bezoekers de sociale netwerksite aantrekt, hoe meer bedrijven geneigd zullen zijn om te starten met advertenties op Twitter. Een stijging van het bezoekersaantal zorgt er ook voor dat de advertenties meer vertoond worden, er meer op de advertenties geklikt wordt en er dus meer inkomsten naar Twitter vloeien. Dit akkoord tussen Google en Twitter is dus ook positief voor de bedrijven en adverteerders, want ze bereiken meer mensen en potentiële klanten.

Executive Summary

Google laat weer tweets verschijnen in de Google zoekresultaten. Zo bereikt Twitter een breder publiek en hopen ze hun advertentie-inkomsten te vergroten.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *