Halloween SEO tricks: welcome to the dark side!

Halloween staat weer voor de deur. Naar aanleiding daarvan schreven ze bij Search Engine Watch een luchtig artikeltje over ‘the dark side’ van SEO. Wil je dat je website absoluut niet gevonden wordt door Google? Dan zijn er twee mogelijkheden: of je voegt een simple ‘disallow: /’ toe aan je robots.txt bestand, of je doet alles waar Google net niet van houdt. Keyword stuffing, link farming en duplicate content: het kan allemaal! De blogpost is een mooi voorbeeld van hoe je SEO absoluut NIET moet aanpakken.

halloween-1024x577

Verberg tekst zo veel mogelijk achter afbeeldingen

Leesbare tekst, waar heb je dat nou voor nodig? Verberg zo veel mogelijk tekst achter afbeeldingen. Of laat elke pagina uit één grote afbeelding bestaan, zodat Google geen idee heeft waar je website over gaat. Nog beter: maak je website in flash, Google heeft het bijzonder moeilijk om dat te lezen en ook iPhones houden er niet van. Uiteraard zorg je er ook voor dat afbeeldingen zo groot mogelijk zijn, zodat ze zo traag mogelijk laden.

Pop-ups alom

Staat er op je website toch tekst, die je niet zo maar kan verstoppen achter afbeeldingen? Irriteer je bezoekers dan met grote pop-ups en gebruik drop-down menu’s voor de navigatie. Uiteraard ontwerp je deze in flash.

Navigatiegemak? Nergens voor nodig.

Maak je website zo ingewikkeld mogelijk, met tal van menu’s die steeds dieper door linken. Neem ook de url structuur onder handen: geef je url’s een totaal onlogische naam, en voeg zo veel mogelijk symbolen en speciale tekens toe. Zorg ervoor dat je website uit nietszeggende url’s bestaat, die zowel de bezoekers als Google niet verstaan. En om het nog onduidelijker te maken, laat je zowel een xml sitemap als een html sitemap achterwege.

Duplicate content

Eigen, originele content schrijven is tijdrovend en duur. Kopieer dus zo veel mogelijk content van je concurrenten; dat is veel efficiënter. Of maak gebruik van automatisch gegenereerde content, zoals professionele spambedrijven dat doen.

Link building, maar dan op de foute manier

Wil je je website echt helemaal begraven, plaats dan een link op zo veel mogelijk ‘link-farms‘. Je kent ze wel, van die websites die je een boost in je SEO beloven, als je maar een link plaatst. Nog beter zijn de websites waar je betaalt voor links. Hoe meer je betaalt, hoe meer links je krijgt. Ideaal om je website echt helemaal uit Google en andere zoekmachines te doen verdwijnen!

Geniet van je Halloween, in de wetenschap dat je een website volledig kan doen verdwijnen in de zoekmachines.

Het moge duidelijk zijn dat bovenstaande tips stuk voor stuk dingen zijn die dodelijk zijn voor een website, en die je Google ranking werkelijk doen kelderen. Helaas zien we ze nog al te vaak terugkomen bij tal van websites.

Executive Summary

Halloween SEO tricks: welcome to the dark side!
Wil je dat je website absoluut niet gevonden wordt door Google? Dan volg je onderstaande tips op!

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *