Onlyhumans

BlogGoogleSEOMeer topics Seo blogSEO tipsSeo tips blogZoekmachine optimalisatie

29.05.2013 - Content

Haal het maximale uit je blog met deze SEO tips

Een blog is een sterke tool, die je heel wat voordelen kan bieden. Het is een ideaal instrument in je content marketing, en het zorgt ervoor dat je jezelf of je bedrijf als expert in je vakgebied op de markt kan zetten. Daarnaast is een blog echter ook een heel sterk SEO instrument. Een blog zorgt voor meer verkeer naar je website, aangezien je met elk artikel dat je schrijft weer andere keywords aanboort om op te scoren in Google, en aangezien er vaak gelinkt wordt naar blogs, wat je link profiel ten goede komt.

Maar om het maximale uit je blog te halen, moet hij natuurlijk zo goed mogelijk geoptimaliseerd zijn naar Google en andere zoekmachines toe. Met deze eenvoudige tips ben je alvast goed op weg!

 

Pagineer je blog

Verdeel je blogposts over verschillende pagina’s, waarbij je meest recente artikels op de eerste pagina staan en je oudste op de laatste pagina. Dit is zowel naar de gebruiksvriendelijkheid als naar SEO toe belangrijk.

Een goede paginering is een paginering zoals je die ook in de zoekresultaten onderaan in Google vindt of zoals je die ook op deze blog vindt. Wat je absoluut wil vermijden, is dat al je blogposts op één pagina staan of een systeem met “volgende pagina” en “vorige pagina”. Een goede paginering zorgt ervoor dat een zoekrobot minder kliks nodig heeft om naar dieper liggende, oudere blogpostst te navigeren, zodat die ook gemakkelijker geïndexeerd raken. Een systeem met “vorige pagina” en “volgende pagina” daarentegen maakt het voor een zoekrobot bijna onmogelijk om je oudste artikels terug te vinden.

 

Related posts, volgend bericht en vorig bericht

Voeg ‘related posts‘ toe onderaan elk blogartikel. Net zoals de paginering, maken related posts het gemakkelijker voor zoekrobots om al je blogposts te vinden en te indexeren. Bovendien zorgen de related posts voor meer interne links op belangrijke keywords. Heb je een WordPress blog, dan bestaan er tal van goede ‘related posts’ plugins, test er dus gerust een aantal uit.

Naast de related posts is het ook belangrijk om onderaan een knop ‘volgend artikel’ en een knop ‘vorig artikel’ te plaatsen.

 

Maak gebruik van de juiste categorieën

De categorieën van je blog zijn heel belangrijk. Denk hier dus goed over na, en kies een tiental relevante categorieën. Zorg ervoor dat je categorieën je belangrijkste keywords voor je blog bevatten. Hou het gebruik van het aantal categorieën ook beperkt: honderd categorieën met telkens één blogbericht zal eerder averechts werken. Kies in de plaats daarvan een tiental categorieën en vul die op met artikels. Plaats elk artikel ook maar in één categorie, zo vermijd je dubbele content.

 

Voeg social sharing knoppen toe

Google houdt van links, en Google houdt van social. Zorg er dus voor dat je lezers je content snel en eenvoudig kunnen delen, door social sharing knoppen toe te voegen. Als je lezers je artikelen delen op Facebook, Twitter of andere netwerken, dan zorgt dat voor meer links. Google gebruikt die ‘social signals’ ook als ranking factor in de resultatenpagina.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans