Google verliest marktaandeel in de VS

In onze contreien mag Google dan wel ongenaakbaar zijn als zoekmachine, in de Verenigde Staten krijgt Google heel wat meer concurrentie. Dat blijkt nog maar eens uit de laatste cijfers over de verdeling van de marktaandelen in de maand November en December.

In November had Google een marktaandeel van 67%, wat heel wat lager is dan bijvoorbeeld in België en Nederland, waar het marktaandeel van Google vlotjes boven de 90% gaat. Meer nog, in December daalde het marktaandeel van Google in de Verenigde Staten naar 66,70% in December.

Aan wie heeft Google dit marktaandeel dan wel verloren? Bing steeg in de maand December van 16,2% naar 16,3%. Yahoo steeg van 12,1% naar 12,2%. En ook AOL tenslotte steeg van 1,7% naar 1,8%. ASK bleef op het marktaandeel van November steken, namelijk 3%.

December leek trouwens een hele goede maand voor zoekmachines. In totaal werden 17,6 miljard zoekopdrachten uitgevoerd, waarvan Google er 11,8 miljard voor zijn rekening nam. Zowel het totaal aantal zoekopdrachten, als het aantal zoekopdrachten in Google steeg met 4%. Microsoft, de eigenaar van Bing, verwerkte in totaal 2,9 miljard zoekopdrachten, een stijging met 5% in vergelijking met November. Yahoo verwerkte 2,2 miljard zoekopdrachten, wat ook 5% meer is dan in November. ASK behandelde 534 miljoen zoekopdrachten, en AOL 310 miljoen zoekopdrachten.

Executive Summary

Marktaandeel Google daalt
Het marktaandeel van Google in de VS daalt. Bing, Yahoo en AOL winnen terrein ten opzichte van Google.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *