Google-topman gespot met Project Glass bril

Als Sergey Brin, de Google-topman, met het openbare vervoer reist doet hij dat in stijl. Vanmorgen werd de topman gespot in de New Yorkse metro met de Google-bril op zijn neus. De bril is een augmented realitybril die werkt via Google Android. Deze bril houdt je op de hoogte van berichten, mails, het weer,… Een futuristische en nieuwe betekenis voor de bril. Hopelijk verschijnt dit veelbesproken gadget eind dit jaar op de markt.

Project Glass bril

Deze bril wordt ontwikkeld door Google X, het researchlab van Google. De bril projecteert informatie van je smartphone op de glazen. De bril werkt via de Google Androidsoftware. Dit wil zeggen dat dezelfde handelingen als met een smartphone mogelijk zijn. Je kan vrienden bellen of sms’en, je kan navigeren naar een bepaalde locatie en je kan foto’s en video’s maken.  Alle handelingen worden op de glazen van de bril geprojecteerd en verschijnen bovenop de echte wereld.

De augmented realitybril

In het demo-filmpje kan je zien hoe de symbolen op de wereld geprojecteerd worden. Afspraken vanuit je agenda verschijnen, weersvoorspellingen worden gemakkelijk opgevraagd en sms’en kunnen gelezen en beantwoord worden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4[/youtube]

De bril beschikt over een touchpad en een klein scherm rechts. Via het touchpad kan men door middel van swipes bijvoorbeeld gemakkelijk door foto’s bladeren. Op het kleine schermpje aan het rechteroog wordt informatie weergegeven.

Google organiseert testmomenten voor ontwikkelaars. Momenteel zijn er reeds twee ‘hackatons‘ aangekondigd in Amerika. De bedoeling is dat ontwikkelaars hier het gadget testen en nadenken over mogelijke apps voor de bril.

Wanneer ligt het gadget in de winkel?

Google heeft aangekondigd dat het gadget dit jaar op de markt komt. Maar voor de betaalbare consumentenversie moeten we waarschijnlijk wachten tot 2014. Via het Google+ account van de bril kan je alles op de voet volgen.

Executive Summary

Google bril op het eind van dit jaar verkrijgbaar
Google X researchlab werkte jarenlang aan ontwikkeling

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *