Google test “wonder wheel”

Voor een uitgebreidere en recentere post over het wonder wheel kan je deze link volgen.

Google is volop bezig nieuwe manieren te testen om zoekresultaten weer te. In plaats van de oude vertrouwde resultatenlijst, zou er in de toekomst onder andere gebruik gemaakt worden van diagrammen en een zogenaamd ‘wonder wheel’ dat gerelateerde termen in een schema in een schema verbindt. De nieuwe tests komen niet geheel toevallig een kleine maand nadat Microsoft bekendmaakte een nieuwe zoekmachine, KUMO, te starten. Kumo moest immers de gaten in Google’s zoekrobot opvullen en tonen dat er creatiever kon omgesprongen worden met zoekresultaten.

 

bron:( www.google.com) uit Metro 2 april 2009

3 Comments

 1. Nico

  14 months ago

  Hoe kom ik aan zo’n wonderwiel??

  Dit is toch speciaal om op het content netw. te adverteren?

 2. Tom Michiels

  14 months ago

  Je gaat naar http://www.google.COM, en je zoekt een trefwoord. Dan krijg je een resultatenpagina met linksbovenaan Show Options. Als je daar op klikt, klapt het menu uit, waarin je onderaan de optie Wonder Wheel kan kiezen.

  Heeft verder maar weinig te maken met het content netwerk…

 3. Diederik Martens

  14 months ago

  Je hebt toch ook nog een andere tool die alles in een tabel zet. Dat was vorig jaar. Dat heet Google Sqauared. http://www.google.com/squared. Zelf verwacht ik volgend jaar grote verandering in zoekmachineland, zeker bij Google.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *