Google Street View toont België [UPDATE]

Vandaag is de dag die nog voor lang bekend zal staan als de dag dat Google Streetview beschikbaar werd in België. Het zal sommige mensen uiteraard worst wezen en misschien komt er ook in België protest, zoals in Duitsland, maar we moeten wel even melden dat België er enkele bekende straten, en misschien wel trekpleisters, rijker van geworden is. De Aarschotstraat bijvoorbeeld…

Op Streetviewfun, de site waar we het gisteren al over hadden, staan in de categorie ‘Belgium’ namelijk enkel foto’s van de beruchte Aarschotstraat in Schaarbeek en de Belgradostraat in Gent. We zijn het zelf ook even gaan opzoeken en moesten er toch een beetje om lachen…

Google_Streetview_Aarschotstraat_just_looking

Het wordt des te grappiger als je 1 stap (foto) naar links gaat door op de pijl te klikken en vaststelt dat de man die zeer duidelijk aan het ‘window shoppen’ was, plots verdwenen is. Zou hij z’n keuze gemaakt hebben? Wellicht zal er wel wat verschil zitten tussen de verschillende foto’s die de Google Streetview auto’s gemaakt hebben in België, maar met enige fantasie is het toch lachen geblazen.

Google_Streetview_Aarschotstraat
Update: op vraag van bezoekers werden de twee personen op de twee bovenstaande afbeeldingen bewerkt en onherkenbaar gemaakt.

Ontdek België met Google Street View

Om toch te tonen dat wij Belgen zelf best wel trots (kunnen) zijn op ons eigen land, hebben we ook enkele foto’s van mooie plekjes in België verzameld:

Google_Streetview_Atomium

Het Atomium kunnen we uiteraard niet vergeten in deze mini-reeks. Met wat behendigheid kan je zelfs enkele hippe foto’s maken van één van België’s bekendste monumenten. We merkten trouwens op dat Google z’n driewieler bovengehaald heeft om foto’s van vlak onder het Atomium te nemen. De reflectie in de raam lijkt er alleszins zeer sterk op:

Google_Streetview_Driewieler_Atomium

Ook de Belgische Kust mogen we niet vergeten, daarom een zomers beeld van het strand in Oostende:

Google_Streetview_Oostende_Zeezicht

De oude koolmijnen in Eisden, Limburg:

Google_Streetview_Koolmijnen_Eisden

Natuurpark Hoge Kempen in Maasmechelen:

Google_Streetview_Hoge_Kempen

Knap bloementapijt op de Grote Markt in Brussel:

Google_Streetview_GroteMarkt_Brussel

Mooi voorbeeld van het tijdsverschil tussen de foto’s uit de verschillende Belgische provincies. Zomer in Oostende, winter in Chardeneux:

Google_Streetview_Chardeneux

In Chaudfontaine vingen we trouwens ook een glimps van de Google Streetview auto op, een rode Opel Astra:

Google_Streetview_auto

Fort Napoleon in Oostende:

Google_Streetview_Fort_Napoleon

Hieronder een mooi beeld in de Ardennen, meerbepaald de Route du Circuit in Malmedy die naast het circuit van Spa-Francorchamps loopt:

Google_Streetview_Route_Du_Circuit_Malmedy

Oh ja, ook Tom Boonen staat tussen de foto’s in de Belgium-categorie op Streetviewfun. Uiteraard niet in de Aarschotstraat of de Belgradostraat… Nee, op training met enkele vrienden in Lommel:

Google_Streetview_Tom_Boonen

Hebben jullie zelf al enkele ‘speciale’ of grappige dingen opgemerkt? Of knappe foto’s van mooie plekken in België? Laat het ons dan zeker weten, dan kunnen we nog eens lachen!

Benieuwd of de foto’s het debat rond internet privacy (extra) zal doen oplaaien in België…

Huis onzichtbaar maken op Google Streetview

Door het oplaaiende debat rond privacy en het feit dat Google Streetview het inbrekers gemakkelijk zou maken in te breken in huizen – alhoewel het merendeel van de foto’s 1 of zelfs meer dan 2 jaar oud zijn – lijkt het ons goed het volgende even te melden: je kan namelijk zeer makkelijk en snel zelf een probleem melden bij Google. Waaronder dus ook problemen met privacy waardoor je zelf je huis ‘onzichtbaar’ kan laten maken.

In slechts 3 stappen ben je er vanaf:

Je zoekt ten eerste je huis op Google Streetview. Eens je je huis gevonden heb, klik je onderaan op de foto op de tekst ‘probleem melden’:

huis_onzichtbaar_maken_streetview

Vervolgens kom je op de volgende pagina terecht waar je opgeeft waarom je de foto meldt (privacy, ongepaste inhoud, overig), toelicht waarom je de foto meldt, je e-mailadres aanduidt en het gedeelte aanduidt waarvan je wilt dat het wazig gemaakt wordt. Ten slotte geef je nog de tekencode in en kan je de melding verzenden.

huis_onzichtbaar_maken_streetview2

Je moet allicht wel wat geduld uitoefenen aangezien alle meldingen eerst verwerkt worden en aangezien er toch al een kleine hetze rond ontstaan is, zal Google ook wel wat meldingen ontvangen…

Ook op deze contactpagina van Google kan je een melding maken dat je niet langer op Google Streetview wenst te verschijnen.

Executive Summary

Wat? Google Streetview gelanceerd in België
En? Even gaan kijken welke grappige en mooie foto’s dat heeft opgeleverd…

7 Comments

 1. Tonny Kruisdijk

  10 months ago

  Heel tof dat ik mijn woonst nu kan bekijken, dank U.
  Groeten Tonny

 2. triekels Mariette

  10 months ago

  zou willen weten hoe dit werkt

 3. Heus Louisa

  10 months ago

  Ik zou graag de vervlietstraat in Lier hebben

 4. Van Der Kuylen

  10 months ago

  Zou graag lid worden van u site

 5. René Voordeckers

  10 months ago

  Heus Louisa
  We hebben vrijdag nog een artikel geschreven om u te helpen met het vinden van uw favoriete locaties op Google Street View
  http://www.queromedia.be/13421/streetview-for-dummies-een-korte-tutorial.html

 6. AlbinaUStall

  3 months ago

  Wonderful article! This can be the kind of information that are designed to be shared over the internet.
  Shame on Google for now not positioning this create upper!
  Occur over and discuss with my web site . Many thanks =)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *