Google scant per dag 20 miljard webpagina’s

De crawlers van Google doorzoeken per dag zo’n 20 miljard webpagina’s. Op het internet zijn er 30 biljoen unieke adressen te vinden. Dagelijks krijgt Google bijna 500 miljoen nieuwe zoekopdrachten te verwerken. Per maand zijn er dat 15 miljard nieuwe op een totaal van 100 miljard zoekopdrachten. Deze cijfers werden bekendgemaakt door John Wiley, hoofdontwerper bij Google Search tijdens een interview met Bloomberg TV.

15% nieuwe zoekopdrachten per dag

Ook al domineert Google de search-markt sinds geruime tijd, toch is er altijd ruimte voor verbetering. Elke dag zijn ongeveer 15% van de zoekopdrachten nooit eerder in de zoekbalk van Google ingegeven. Het is een gigantische uitdaging om daaraan tegemoet te google searchkomen want mensen moeten via Google vinden wat ze zoeken en daar slaagt de zoekmotor tot nog toe wonderwel in. Het internetgebruik blijft groeien via allerlei interfaces (smartphone, tablet, smart tv’s,…) en de zoekopdrachten volgen die trend. Het is voor Google zaak om iedereen een optimale search-ervaring te doen beleven, ook mensen die nog niet mee zijn met de meest moderne technologieën.

Search via Google Glass

Google wil zijn onberispelijke reputatie op het gebied van search in ere houden en dat is de reden dat de lancering van Google Glass op zich laat wachten. De search-ervaring van het nieuwe product moet volledig op punt staan en dat blijkt geen evidentie te zijn. Er wordt volop getest om alles tot in de details te optimaliseren.

Executive Summary

Elke dag 15% nieuwe zoekopdrachten via Google.
Iedere gebruiker moet via eender welke interface optimale ervaring beleven.

2 Comments

 1. Jo Wouters

  8 months ago

  20 *miljard* websites ?
  Volgens netcraft zijn er “slechts” 186miljoen websites wereldwijd (670miljoen unieke urls) – zie http://news.netcraft.com/archives/category/web-server-survey/

 2. StijnD

  8 months ago

  Beste Jo,

  Bedankt voor je feedback. Het gaat om webpagina’s, niet om websites. Bij deze rechtgezet.

  Mvg,
  Stijn
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *