Google rekenmachine nu ook met grafieken!

Google wilt meer zijn dan enkel een zoekmachine, ze willen antwoorden op verschillende zoekopdrachten beantwoorden zonder te moeten linken naar een andere website. Op de Google blog konden we vrijdag nog lezen dat in Amerika een zoekopdracht voor “movies” of een bioscoop op een smartphone meteen speeltijden toont, maar er was een nog veel indrukwekkender nieuwtje in de vorm van een update van de Google calculator.

Google rekenmachine

De Google rekenmachine lost simpele wiskundige problemen op in de Google zoekresultaten. Daarnaast kan je ook meeteenheden en valuta omzetten, ideaal om een vakantie te plannen of uit te zoeken wat Amerikanen bedoelen met 5 feet and 6 inches. De update van de Google calculator gaat echter nog enkele stappen verder en toont grafieken als oplossing voor wiskundige functies.


Google grafische calculator


Google grafische rekenmachine

Deze update is leuk speelgoed voor iedereen die snel een grafische weergave van een functie op zijn scherm wil toveren, toch raden wij aan om gespecialiseerde software te gebruiken voor professioneel gebruik. Google’s grafische rekenmachine heeft echter wel zijn voordelen. Zo is het erg snel en eenvoudig om verschillende grafieken te vergelijken en in te zoomen, ideaal om het huiswerk wat sneller te laten verlopen misschien? Google zelf vond het ook leuk om met deze mogelijkheid te spelen en deelde daarom onderstaande functie om te tonen hoeveel ze om hun gebruikers (en vooral wiskunde) geven.

Gaan jullie de Google grafische rekenmachine gebruiken of komt het in de lijst  met coole dingen van Google die zelden gebruikt worden?

4 Comments

 1. Koen

  10 months ago

  Een zoekmachinemarketingblog zonder meta keywords en meta description voor de homepage doet mij toch twijfelen aan de betrouwbaarheid van de berichten.

 2. Robby Mares

  10 months ago

  Beste Koen,

  De waarde van meta keywords is lang niet meer wat het geweest is… Matt Cutts himself vertelt ons dat ze helemaal geen invloed hebben op je ranking…

  Wat betreft de description: deze wordt ingevuld door gebruik te maken van een plug-in en blijkbaar is daar iets foutgelopen. Ondertussen werd de description opnieuw toegevoegd, thx om ons er op te wijzen!

  Robby

 3. denise Smit

  9 months ago

  Ik heb deze rekenmachine gevonden: http://www.onlinerekenmachine.com
  Ik gebruik hem dagelijks. Bedankt!

 4. Rekenmachine

  9 months ago

  Ik gebruik altijd de Google rekenmachine op http://www.rekenmachine24.nl/google-rekenmachine.html

  Deze werkt hetzelfde als de Google rekenmachine, maar toch vind ik deze prettiger werken.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *