Google Q3 boost Google aandelen met 6%

Verschillende bronnen melden dat het derde kwartaal een zeer winstgevend kwartaal geweest is voor Google, en dat tegen alle verwachtingen in. Dankzij een groeiende online advertentiemarkt en de lancering van Google Plus, haalde Google 37% extra inkomsten en maar liefst 26% extra winst tegenover Q3 2010. Dit betekent zo’n $7,51 miljard aan inkomsten. Volgens vele insiders een positief teken voor de online advertentiemarkt…

Google Q3Enerzijds vreesde men de gevolgen van de economische crisissen in de Euro-zone maar anderzijds was er ook een opmerkelijke stijging in de vraag naar advertentieruimte voor de Aziatische markt en andere opkomende economieën, zoals Brazilië bijvoorbeeld. Tel daar nog de stijgende inkomsten voor mobile & display advertising bij en je komt aan zo’n 26% winst.

Ook de nieuwe CEO heeft z’n duitje bijgedragen. Zo meldde Larry Page in een conference call dat Google sterk bezig geweest was met het analyseren van hun projectenportfolio. Zo hebben ze het aantal projecten kunnen beperken om hun kapitaal in andere, winstgevende projecten – denk maar aan mobile – te pompen. En dat heeft blijkbaar z’n vruchten afgeworpen aangezien Android momenteel het meestgebruikte systeem is over heel de wereld. Maar liefst 190 miljoen toestellen draaien op Android!

 

 

 

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *