Google plus groeit tot 20 miljoen gebruikers

Google plus groeit tegen een stevig tempo. Dat is het minste wat we kunnen zeggen over de introductie van Google’s nieuwste. 20 Miljoen gebruikers 3 weken na de lancering. Niet slecht, maar ter vergelijking, 750 miljoen voor Facebook. Mijn inziens zijn het voornamelijk twitterati die overschakelen, of nog niet overschakelen, maar wel mee schakelen en een nieuw netwerk uitproberen en uitbouwen.

Over het algemeen kunnen we stellen dat Google plus als positief ervaren wordt (in tegenstelling tot Google buzz en wave), maar dat er nog een weg af te leggen is. En dan wordt er in de sociale wereld al snel aan ‘social games’ gedacht.

Gebruik Google plus als een tandenborstel!

Larry Page, CEO Google, die van social media een doel maakte binnen Google, wil graag dat je Google plus gaat gebruiken als een tandenborstel. Minstens 2x per dag met andere woorden. Leuke vergelijking. Opnieuw die vereenvoudiging van social media, social media als een feature, als een commodity.

John borthwick, CEO Betawork, investeerder in o.m bitly, tweetdeck, maar ook Tumblr,  houdt nog steeds vol dat Google het (social) nog altijd niet vat (http://online.wsj.com/video/betaworks-ceo-google-doesnt-grasp-social-media/A479ADF4-526C-46AF-A759-4BBAEF4DAAB1.html). Waarschijnlijk probeert hij de waardering van Tumblr omhoog te praten.

 

Een wsj-video over deze google plus groei.

Executive Summary

Wat? Google plus groeit in 3 weken tijd tot 20 miljoen gebruikers.

En? tja, tov de 750 miljoen Facebook gebruikers, toch nog een weg af te leggen.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *