Onlyhumans

GoogleGoogle PlayGoogle Play StoreMeer topics Play BooksPlay Store

27.06.2013 - Technology

Google opent Belgische online boekenwinkel

Vanaf vandaag hebben Belgische consumenten de mogelijkheid om online boeken aan te kopen in de Google Play Store. Na Google Play Music enkele weken geleden krijgen Belgische consumenten nu dus ook toegang tot Google Play Books, al heeft dat laatste wel een tijdje geduurd. De Belgische Google Play Store is lange tijd achterop gebleven ten opzichte van de internationale Play Stores, maar nu lijkt die achterstand toch stilaan ingehaald.

Dat de keuze voor de Belgische consumenten werd uitgebreid, is op zich goed nieuws. Maar toch blijkt dat de gebruikerservaring nog niet optimaal is. Zo is het niet mogelijk om boeken te sorteren per taal, iets wat in meertalig België een niet onbelangrijke feature is. Zo staan boeken in het Nederlands, het Frans en het Engels door elkaar, wat het niet makkelijk maakt om een bepaald boek terug te vinden.

Aanbod nog vrij beperkt

Ook is het aanbod boeken in de Play Books Store nog vrij beperkt. Je vindt er wel zowel fictie als non-fictie boeken. Consumenten vinden er bijvoorbeeld prominent de 50 tinten trilogie in beeld, net als de werken van Brusselmans en Lanoye. Maar voor wie bijvoorbeeld zoekt naar werken van Pieter Aspe, Hugo Claus of Luc Deflo vindt geen resultaten. Om het aanbod te kunnen uitbreiden, moet Google dus eerst nog onderhandelen met plaatselijke uitgevers.

Je kan er zowel de nieuwste boeken kopen, als de al wat oudere boeken, en de klassiekers. Vele van die oude klassiekers, zoals de boeken van Shakespeare, Jules Verne en Victor Hugo, zijn bovendien gratis te verkrijgen in de Play Books Store.

Speciale Play Books applicatie

Om boeken te kunnen kopen uit de Google Play Books store, moet je de speciale Play Books applicatie gebruiken, die te vinden is in de Google Play store en in de App Store. Je kan de boeken ook kopen via de browser. De digitale boeken die je aankoopt kan je lezen in je browser, op je Androidsmartphone of Androidtablet, maar ook op iPhone en iPad en natuurlijk de e-reader.

Weldra ook in Nederland

Niet alleen in België kan men vanaf vandaag boeken kopen in de Google Play Books store, maar ook in Oostenrijk, Portugal en Ierland. Voor de Nederlandse consumenten blijft het voorlopig nog even wachten op de online boekenwinkel, maar er wordt verwacht dat dit er snel aankomt.

Onlyhumans

De Human Anonymous gunt je een indiscrete kijk achter de computerschermen van onze storytellers en legt zijn oor te luisteren in onze wandelgangen.

Lees meer van Onlyhumans