Google onthult plannen voor eigen Google luchthaven

Google managers, Larry Page en Sergey Brin, zouden plannen hebben om een eigen luchthaven te bouwen. Google Airport zou opgericht worden in San Jose, Californië een boogscheut van Google’s hoofdkantoor in Mountain View. De luchthaven zou 82 miljoen dollar kosten en bedoeld zijn voor de vliegtuigen van het eigen bedrijf.

Google Airport

De top van Google (Larry Page, Sergey Brin en Eric Schmidt) bezit samen naar schatting 8 privévliegtuigen die vanaf het nieuwe vliegveld zouden opstijgen en landen, waaronder een grote Boeing 767 en een Boeing 737 en een reeks kleinere zakenjets. Daarnaast zullen ook de bedrijfsvliegtuigen van Google en die van andere klanten vanaf het vliegveld opereren. Dankzij deze nieuwe eigen vliegbasis kunnen Google zakenlui 10 minuten op hun vliegreis besparen.

Het complex van Google Airport zou trouwens niet alleen een eigen passagiersterminal omvatten, maar tevens 3000 vierkante meter kantoor- en winkelruimte, een grote hangar, en parkeerruimte voor vliegtuigen en auto’s.

Google Airport

Nieuwe inkomsten voor San Jose

Google zou de grond in San Jose 50 jaar mogen leasen en vrij spel krijgen tot de volledige westkant van de luchthaven van San Jose. Deze deal met Google zou het vliegveld van San Jose minstens 3 miljoen dollar per jaar opleveren. Zo zou Google de stad 2,4 miljoen dollar per jaar betalen voor de huur van de grond en zouden de kerosinetaksen 300.000 dollar per jaar opbrengen. Bovendien brengt Google Airport heel wat werkgelegenheid met zich mee.

Executive Summary

Google Airport binnenkort een feit
Google vliegtuigen zullen op een boogscheut van het hoofdkantoor kunnen landen

1 Comment

  1. Louis

    8 months ago

    Ik kan maar één iets zeggen:

    “Schoenmaker blijf bij je leest”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *