Google News introduceert de ‘standout’ tag

Op de  Online News Association conference introduceerde Google zaterdag een nieuwe manier waarop publishers, geconnecteerd met Google News, aan Google kunnen laten weten wat zij als topnieuws beschouwen.

Google krijgt zo een idee wat de belangrijkste inhoud is van het moment.


de technische manier om dit te implementeren is:

<link rel=”standout” href=“http://www.example.com/scoop_article_2.html” />

Google Standout tag richtlijnen

maar let op: Google heeft een aantal limitaties ingebouwd en geeft verder deze richtlijnen:

 • de standout-tag dient niet enkel om zelfgemaakte content aan te bevelen, maar ook content van andere bronnen. Het linken naar andere webpagina’s in een wezelijk onderdeel van het internet. Google suggereert hiermee dat je er goed aan doet om te linken. Het is eveneens een manier voor Google om te weten te komen hoe de verschillende verhalen met elkaar verbonden zijn. Zo zou het wel best eens aan het licht kunnen komen welke artikels aan de basis liggen van het nieuws en wie de eigenlijke nieuwsmakers zijn.
 • Google laat je momenteel ook maar toe om het maximaal 7 keer per week te gebruiken. Hou je je niet aan deze richtlijn zou het nefast kunnen zijn voor je nieuwsartikels. Vanzelfsprekend wil Google hiermee mogelijke misbruiken indijken.
De standout-tag komt er ter versterking van de ‘syndication-source’  en de ‘original-source’ metatags, zou voorlopig enkel in de US editie van Google News werken. Deze nieuwe tag verschilt wel degelijk van de vorige: nu kan je echt een voorkeur uitspreken voor de ‘beste’ nieuwsbron, wat mogelijk je eigen artikel is ;-). Hoe je dit best combineert met de ‘rel=author-tag’ en Google+ verwijzingen lijkt me voldoende stof voor een nieuw artikel. Of dit ooit naar Europa komt zal afhangen van het succes van deze standout-tag.

 

http://googlenewsblog.blogspot.com/2011/09/recognizing-publishers-standout-content.html

1 Comment

 1. MerlinUOllig

  3 months ago

  Wow, this paragraph is pleasant, my sister
  is analyzing these things, therefore I will
  let know her.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *