Google Mobile & Display bezorgt Google fenomenale winst in Q4

Google fenomenale groeiGoogle maakte bekend dat ze in het laatste kwartaal van 2010 8,44 miljard aan inkomsten hebben gehaald uit hun online diensten. Dit is 26% meer dan in de dezelfde periode het jaar ervoor. Zelf zegt Google dat het komt door het terug aantrekken van economie maar welke Google producten zijn verantwoordelijk voor deze immense stijging.

Het succes van Google

De bekendmaking van het succesvolle laatste kwartaal werd volledig overschaduwd door de CEO wissel waar Eric Schmidt plaats maakte voor medeoprichter Larry Page. Maar dat maakt de behaalde resultaten niet minder spectaculair. Schmidt ziet de opleving van economie als de een belangrijk onderdeel van de winsten. Hij duidt ook op de drang bij Google naar continue innovatie om de ervaring van zowel gebruiker als adverteerder te verbeteren. En ook het succes van hun producten als Google mobile en display hebben een stevig steentje bijgedragen aan de goede resultaten.

Van waar komen de winsten?

Het grootste deel van de inkomsten zijn gehaald uit Google sites waarvan men eigenaar is, dit zou ongeveer 67% van alle inkomsten (5,67 miljard $)bedragen. Partner sites die die via het display netwerk Google ads weergeven genereren 30% van de inkomsten (4,42 miljard $).

Het aantal betaalde advertentie clicks, van zowel de eigen Google sites als de adsense partners, kenden een stijging van 18%. Deze stijging is zelfs meer dan de 11% groei tijdens hetzelfde kwartaal in 2009. De kosten per click kende een stijging van 5% procent in Q4 van 2010.

Cijfers wereldwijd

Als men kijkt hoe deze cijfers verdeeld zijn op wereldschaal dan zorgen de V.S. voor 48% van de inkomsten en de rest van de wereld staat voor 52%. Dit is een zeer lichte daling voor de rest van de wereld van 1% t.o.v. Q4 in 2009.

Wat heeft de toekomst in petto?

Ook de toekomst ziet er rooskleurig uit voor Google. Want 2011 wordt door iedereen gezien als het jaar dat het mobiel internet volledig zal doorbreken. Google is het afgelopen jaar volop bezig geweest met zijn producten ook op de mobile markt aan te passen. Daarbij komt nog eens het grote succes van het Android os voor mobile telefonie.

Als men deze cijfers ziet en het enthousiasme van de Google leiding, dan vraagt men zich af waar het maximum ligt van Google’s succesverhaal.

Bronnen: Search Engine Watch & Clickz

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *