Ontdek de Grand Canyon via Google Street View

Vanaf nu is het ook mogelijk om de Grand Canyon te ontdekken via Google Street View. Google heeft de bekende trekpleister donderdag toegevoegd aan de dienst.

Om het nationaal park van Grand Canyon in kaart te brengen stuurde Google een expeditie over de smalle paadjes in de kloof, en maakte meer dan 9500 panoramafoto’s van het gebied. Het duurde meer dan 4 maanden om alle foto’s in hoge resolutie aan elkaar te plakken, zodat je als gebruiker de mogelijkheid hebt om virtueel door het nationale park te wandelen.

De ‘Trekker’

De expeditie werd op pad gestuurd met 5 speciale rugzakken, die de passende naam de ‘Trekker’ meekreeg. Elk van die Trekkers bevatte 15 camera’s. Deze methode was nodig, aangezien de paadjes enkel te voet bereikbaar zijn, en dus niet via de gekende Street View auto.

De Grand Canyon is ongeveer 277 mijl lang, maar niet het hele gebied werd in kaart gebracht. Slechts twee routes werden opgenomen in Street View: de Bright Angel Trail naar the Phantom Ranch campsite en de South Kaibab Trail. In totaal werd zo’n 75 mijl in kaart gebracht.

Al deze moeite was het uiteindelijk waard. De expeditie heeft heel wat prachtige foto’s opgeleverd, zodat je nu niet meer naar de VS moet vliegen om die prachtige natuurwonder te kunnen ontdekken. De foto’s kan je hier bekijken.

Executive Summary

Grand Canyon op Google Street View
Het Nationaal Park Grand Canyon in de VS is voortaan ook te ontdekken via Google Street View.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *