Google Maps lanceert crisiskaart voor orkaan Sandy

Crisiskaart Orkaan SandyDe superstorm Sandy of ‘Frankenstorm’, zoals sommigen orkaan Sandy noemen, nadert de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika en zou de komende uren New York bereiken. Google lanceerde daarom een interactieve crisiskaart die het mogelijk maakt om de orkaan van dichtbij te volgen. Erg handig voor de bewoners die met een bang hart afwachten hoe erg de storm zal toeslaan.

Orkaan Sandy in Google Maps

Google maakte gebruik van de standaardkaarten in Google Maps om een speciale crisiskaart te ontwerpen waarop de doorgang van orkaan Sandy zichtbaar wordt. De crisiskaart toont de plaatsen aan waar orkaan Sandy mogelijk schade kan veroorzaken en duidt via de welbekende locatiemarkers aan waar het Amerikaanse Rode Kruis gevestigd is.

Maar dat is nog lang niet alles. Aan de rechterzijde van de crisiskaart zijn nog een aantal interessante features die belangrijk informatie verschaffen over orkaan Sandy. Je kan via de crisiskaart van Google Maps bijvoorbeeld gedetailleerde informatie krijgen over de weersomstandigheden, gaande van mogelijke windsnelheden tot de gemeten zeehoogte. Via YouTube video’s en webcams kunnen inwoners de weersomstandigheden tevens op de voet volgen.

Tenslotte is het via de crisiskaart mogelijk om verkeersinformatie te raadplegen, vluchtwegen te zoeken en schuilplaatsen te vinden. Ook publieke waarschuwingen worden op de crisiskaart weergegeven.

Speciale crisiskaart voor New York City

Google lanceerde eveneens een speciale crisiskaart voor New York City, waarop je zowel de bovengenoemde informatie kan raadplegen, als extra gegevens kan bekijken. Op de New York City crisiskaart zijn bijvoorbeeld de evacuatiezones en evacuatiecentra aangeduid, samen met het overstromingsrisico.

crisiskaart New York City

Executive Summary

Via de crisiskaart kan je orkaan Sandy op de voet volgen
Interessante informatie, zoals weersomstandigheden, evacuatiecentra, vluchtwegen, etc. worden op een interactieve manier weergegeven.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *