Google Maps beïnvloedt de economie positief

Nog geen 20 jaar geleden zochten we onze weg via een papieren landkaart. Puzzelen, honderd keer ronddraaien en uiteindelijk nog verkeerd rijden. De digitalisering van landkaarten was een opluchting voor velen. Dit bracht daarbij nog eens enorm veel voordelen en mogelijkheden met zich mee. Nu blijkt zelfs uit studies van Boston Consulting Group en Oxera dat Google Maps een positieve invloed heeft op de wereldeconomie. Niet enkel omdat het jobs creëert maar het draagt ook bij tot algemene groei van de economie.

De economie krijgt een boost dankzij Google Maps

Door de digitalisering van kaartinformatie kunnen veel bedrijven efficiënter werken. Bovendien kreeg ook de kaartindustrie een enorme boost. In de Verenigde Staten alleen al zijn zo’n 500.000 mensen tewerkgesteld deze industrie. Per jaar sparen we 1.1 biljoen uur per jaar dankzij de digitale kaarten. Kijk bijvoorbeeld naar UPS, zij konden dankzij deze technologie hun leveringsroutes optimaliseren.

Google maps Voordelen voor de consument

De digitale kaarten zijn enorm belangrijk geworden in ons dagelijks leven. Niet enkel besparen ze ons enorm wat tijd. Ambulances, bijvoorbeeld, geraken sneller ter plaatse dankzij het GPS-systeem. Op deze manier worden er jaarlijks 152 levens gered.  Ook besparen we met zijn allen 3,5 biljoen liter brandstof per jaar. Als dit nog niet volstaat helpt het ook nog eens bij onze geografische educatie.

Reden te meer om de noodzaak van deze digitalisering en de investering hierin te begrijpen. Google voegde vandaag nog 100.000 nieuwe rondleidingen toe aan de ‘tour guide’ van Google Earth.

Hieronder zie je zo’n 3D rondleiding van Rome:

Executive Summary

De digitalisering van landkaarten zorgt voor vele voordelen. Zelfs voor een boost van de economie. Zo besparen we 1.1biljoen uur en 3.5 biljoen liter brandstof per jaar.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *