Google Maps app voor iPhone zou bijna klaar zijn

Volgens bronnen dichtbij het bedrijf zou Google bijna klaar zijn met de mobiele applicatie van Google Maps voor iPhone en iPad. Google zou de applicatie momenteel laten testen door enkele externe personen, vooraleer de applicatie ter goedkeuring in te dienen bij Apple. Wanneer de Google Maps applicatie bij Apple zou worden ingediend, is dus nog niet bekend.

Bovendien is het ook helemaal niet zeker of Apple de Google Maps applicatie zal goedkeuren. Apple zelf zegt geen commentaar te geven op applicaties die nog niet zijn ingediend ter goedkeuring. In de voorbije maanden heeft Apple echter wel al verschillende applicaties van Google goedgekeurd, zoals de nieuwe Youtube applicatie van Google. Toch bevindt Google zich met de nieuwe Google Maps applicatie rechtstreeks in het vaarwater van Apple’s eigen kaartendienst, een project waar Apple de laatste maanden heel wat tijd in gestoken heeft.

Apple Maps

Even ter herinnering, sinds Apple in juni van dit jaar het nieuwe operating system iOS 6 lanceerde, zit de Google Maps applicatie niet meer standaard op de iPhone of iPad. Apple kwam namelijk zelf met een kaartendienst, die vervolgens bakken kritiek te slikken kreeg. Het kwam zelfs tot een publieke verontschuldiging van Apple CEO Tim Cook, en het ontslag van software verantwoordelijke Scott Forstall, die zich weigerde te verontschuldigen voor de fouten die gemaakt zijn bij het lanceren van Apple Maps, en daardoor in de clinch lag met andere Apple managers.

Apple heeft sindsdien werk gemaakt van het wegwerken van de fouten in Apple Maps. Apple heeft Eddy Cue aan het hoofd gezet van het project. Eddy Cue was voordien ook al verantwoordelijk voor de diensten iTunes en iCloud, en leidt volgens bronnen binnen Apple het Maps project met strakke hand.

De voordelen van een eigen applicatie

Google van zijn kant begon meteen met het ontwikkelen van een eigen applicatie voor Google Maps. Ondanks het dumpen van Google Maps door Apple, biedt een eigen applicatie heel wat voordelen voor Google. Door met een eigen applicatie te komen, zou Google in staat zijn om advertenties te tonen, iets wat voordien niet mogelijk was als gevolg van de strenge overeenkomst met Apple. Google zou dus een aardige cent kunnen bijverdienen met de nieuwe Google Maps applicatie.

Bovendien zou de nieuwe Google Maps applicatie ook GPS navigatie bevatten, zodat de applicatie een mooi alternatief kan vormen voor een standaard GPS. Ook dit was vroeger niet mogelijk door de strenge overeenkomst met Apple.

Maps is de toekomst

Het aanbieden van een eigen kaartendienst is voor beide bedrijven heel belangrijk, en heeft de voorbije maanden al tot heel wat conflicten geleid tussen Apple en Google. Maps worden algemeen beschouwd als een van de belangrijkste elementen in de toekomst van online marketing. Steeds meer mensen zullen in de toekomst immers mobiel surfen, en Maps vormen hierbij een belangrijke schakel.

Executive Summary

Google Maps applicatie voor iPhone en iPad
Google zou bijna klaar zijn met het ontwikkelen van een eigen applicatie van Google Maps voor iPhone en iPad.

Leave A Comment
    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *