Google maakt virtuele winkelbezoeken mogelijk

Google heeft weer een nieuwe dienst gelanceerd, namelijk de mogelijkheid om via Google Maps winkels virtueel te bezoeken. Dankzij de Google Maps bedrijfsfoto’s kunnen toekomstige klanten reeds een voorproefje krijgen van de winkel, terwijl de handelaars hun zichtbaarheid kunnen verhogen. De dienst is sinds 29 mei ook in België beschikbaar.

Google maakt virtuele winkelbezoeken mogelijk

 

De voordelen van een virtueel winkel bezoek

Als klant is een virtueel winkelbezoek erg handig om de winkel in kwestie te leren kennen. Dankzij de bedrijfsfoto’s kan je als het ware in de winkel rondwandelen en het bedrijf ervaren alsof je er echt geweest zijn.

Voor handelaars zijn deze virtuele winkelbezoeken ideaal om hun winkel tot in de details te tonen aan mogelijke klanten. Handelaars kunnen op die manier bovendien meer zichtbaarheid geven aan hun bedrijf. De afbeeldingen worden namelijk niet alleen weergegeven op Google Maps, maar ook in de organische zoekresultaten en Google+ Local, een sociaal netwerk dat tegenwoordig erg belangrijk wordt om lokale klanten te werven.

Hoe kan je als handelaar deelnemen?

Handelaars die hun afbeeldingen willen laten opnemen in Google Maps bedrijfsfoto’s, stappen best naar een door Google vertrouwde fotograaf of vertrouwd bureau. Die komen foto’s nemen in de winkel en monteren ze vervolgens via een speciale methode, zodat alle foto’s samen een beeld van 360° vormen. Dit beeld wordt nadien naar Google doorgestuurd.

Het kostenplaatje? Één van de door Google vertrouwde bureaus, 1.2.3.Focus, rekent 250 à 500 euro aan voor de dienst. De privacy van de klanten wordt gegarandeerd en gezichten worden onherkenbaar gemaakt. Ook veiligheidssystemen komen niet of onherkenbaar in beeld. Tenslotte behoudt de handelaar zijn portretrecht.

Executive Summary

Voortaan kan je winkels virtueel bezoeken via Google maps
Dat is zowel voor de klanten als voor de handelaars erg handig

3 Comments

 1. Schaars

  8 months ago

  Jeetje ze gaan wel erg ver. Vind het niet echt nodig eigenlijk, maar wel weer grappig.

 2. patrick

  8 months ago

  Ik vind het een prima idee! Heb me trouwens net aangemeld als fotograaf!

  Je wordt zo in Google Maps, Google+, Places en consoorten opgenomen, maar vergeet als handelaar zeker niet van het bezoek gewoon op je website te plaatsen.

 3. Jeroen Wigman

  8 months ago

  Ik kende het al uit de VS. Google gaat ver, maar ik vind het wel geweldig.

  Wij hebben binnenkort speciale 360 graden panorama koppen om dergelijke foto’s te kunnen maken. Hierdoor kunnen ook de kleinere fotografen betaalbare 360 graden foto’s maken.
  Dus Google creëert hierdoor werkgelegenheid.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *