Google Knol gelanceerd

Sinds gisteren 23 juli is het lang verwachte Google Knol open voor iedereen. Deze sterk geanticipeerde dienst wordt door sommigen beschouwd als Google’s antwoord op Wikipedia. Groot verschil is wel dat elke entry (of knol zoals onze vrienden uit Mountainview het hebben gedoopt) door slechts één persoon geschreven en beheerd wordt.

Google Knol

Dit systeem zou de fouten en onnauwkeurigheden zoals die tegenwoordig welig tieren op Wikipedia moeten voorkomen en bovendien de gebruikers moeten aanzetten om hun kennis te delen met de online community. Bovendien mag je in je eigen knols (blijft raar klinken) zoveel links plaatsen als gewenst en de verwachting is dan ook dat knols snel organisch zullen scoren voor competitieve termen zoals nu het geval is met de lemma’s van Wikipedia. Snel zijn is dus de boodschap. De SEOwereld reageert alvast enthousiast.

Spammers aller landen, verenigt u!!!

Meer over Knol hier en hier.

5 Comments

 1. Joris Roebben

  16 months ago

 2. Bruno Delepierre

  16 months ago

  Ik stel mezelf de vraag of het inderdaad zo gemakkelijk gaat lopen. Als ik ga kijken bij de reeds bestaande knols, valt op dat de externe links op die knols allemaal een nofollow. Nu is het zo dat zelfs een nofollow linkjuice lekt, maar dit is bijna verwaarloosbaar.

  Een blik in de content policy leert me dat commerciële knols toegelaten zijn, voorwaarde is wel dat er daadwerkelijk informatie te vinden is en dat het genereren van extra bezoekers niet het enige doel is. Knols bedoeld voor spam en enkel display advertising zijn natuurlijk ook verboden.

  Het lijkt me dat Google wel rekening houdt met personen of bedrijven die knols enkel willen gebruiken om bezoekers te lokken of uit seo-overwegingen en er zich tegen wapent. Het zal in ieder geval niet gemakkelijk zijn om er om het even wat op te plaatsen. Of deze knols dan ook de verwachte authority met zich mee zullen brengen, zal de toekomst moeten uitwijzen.

 3. Joris Roebben

  16 months ago

  Ik denk dat je een punt hebt Bruno. Of de knols authoriteit zullen krijgen zal hopelijk door het algoritme bepaald worden en niet door één of andere factor in het rankingalgoritme die Google Knol een onnatuurlijke voorsprong geeft.

  Spijtig van de nofollow, want Google had een klein half jaar geleden gezegd dat die niet zouden toegevoegd worden. Maar ze zullen daar in Mountainview intussen ook beseft hebben dat ze zo de deur voor spammers openzetten.

  Maar al bij al kijk ik er ook naar uit wat Knol gaat opleveren…

 4. KRONOS ET VERITAS

  16 months ago

  Commerciële Knols zijn toegelaten én met doelgerichte informatie, waarom niet…
  http://knol.google.com/k/kronos-et-veritas/detectives/
  http://www.kronos-et-veritas.be
  info@kronos-et-veritas.be
  Google AdWords
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *